Pohjoissavolaiset koulutuskuntayhtymät eivät suunnittele naimakauppoja

YLE Savo - 11.2.2012 - 10:35:41

Pohjoissavolaiset koulutuskuntayhtymät jatkavat toistaiseksi entisellään huolimatta kuntarakenteen ravistelusta. Ammatillista koulutusta tarjoavat Savon ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymät eivät aio ryhtyä yhdistymään, vaikka tuoreessa kuntarakenne-esityksessä tätä suositellaankin.

Koulutuskuntayhtymien johtajien mukaan jatko riippuu pitkälti siitä, mitä kunnissa alkaa tapahtua.

Ylä-Savon yhtymän johtajan Matti Notkon mukaan nykymallilla ei voitaisi jatkaa, jos Pohjois-Savoon muodostetaan esitetyt kaksi tai kolme kuntaa. Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Markku Rissanen toteaa, että muutos voi olla edessä, jos kuntayhtymiä aletaan kyseenalaistaa hallintomallina.

Jos valtiovalta alkaa siirtää koulutuspaikkoja Itä-Suomesta pääkaupunkiseudulle, ammattikoulutusta Itä-Suomessa antavien tahojen on todennäköisesti tiivistettävä yhteistyötä alueen puolien pitämiseksi.

YLE Savo

 

Footer