Mitä Elvis ja Marilyn nauttivat viimeisellä ateriallaan?

Kimmo Salvén - 25.4.2012 - 09:43:11

Kuopiolaisopiskelijat pystyttivät teemaravintolan, jossa voi tilata sitä samaa, mikä jäi tunnettujen henkilöiden viimeiseksi ateriaksi. Tarjolla on niin John Lennonin viimeiseksi jäänyt leipä kuin Rasputinin aterialta löytynyt hunajaleivoskin.

Kyseessä on ensimmäisen vuosikurssin restonomiopiskelijoiden taidonnäyte, joka on rakennettu Savonia-ammattikorkeakoulun uuden opetuskeittiön kupeeseen. Taustalla haastattelun aikana soi välillä Whitney Houston, välillä tarjolla oli elävää musiikkia - kuolleiden julkkisten kuvien ympäröimässä tilassa. Seinältä löytyi opiskelijoiden itsensä tekemiä maalauksia mm. Jim Morrisonista ja James Deanista.

- Meillä kuului kurssiin suunnitella tällainen ravintola. Pienryhmiin jaettiin kaksi ravintolapuolen luokkaa 4-6 hengen ryhmiin, tehtävänä suunnitella teemaravintola. Meidän ryhmässä Moilasen Koopeellä tuli tällainen idea, että jos katseltaisi vähän julkisuuden henkilöiden viimeisiä aterioita, jos niistä saataisiin toimiva kokonaisuus, kertoo opiskelija Aleksi Heikkilä.

Tule mukaan viimeiselle aterialle, jolla selvitetään koko projekti, juurtajaksaen. Haastateltavina ovat opiskelijat Karoliina Hänninen, Aleksi Heikkilä ja Kari-Pekka Moilanen.

kuuntele Kesto 24'23"

 

Footer