Savon ammatti- ja aikuisopistoon kuusi Taitaja-mitalia

Kimmo Salvén - 26.4.2012 - 18:15:05

Savon ammatti- ja aikuisopiston joukkue nappasi Jyväskylässä pidetyistä Taitaja2012-ammattitaidon SM-kisoista kuusi mitalisijaa. Jyväskylässä ammattitaidon paremmuudesta on viime päivinä kisannut 400 ammattiin opiskelevaa kaikkiaan 42 lajissa.

Savon ammatti- ja aikuisopistosta selvitti tiensä finaaliin 33 kilpailijaa yhteensä 21 lajissa. Joukkue on kooltaan oppilaitoksen historian suurin.

Kultaa nappasi somistuksessa kisannut Anni Närhi. Antti Tuomainen puolestaan ylsi hopeaan autoasennuksen kilpailulajissa. Pronssille Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat ylsivät neljässä lajissa; Tapani Salovesi puhdistuspalvelulajissa, putkiasennuksessa Ville Hämäläinen, cateringkokin lajissa kilpailuparina toimineet Janika Puumalainen ja Suvi Virtanen sekä tarjoilijan kilpailulajissa Kia-Lisa Vartiainen.

Taitaja 2012-ammattitaidon SM-kilpailu alkoi Jyväskylässä tiistaina ja päättyi tänään. Tapahtumapaikalle odotettiin kolmen päivän aikana noin 30 000 kävijää, mutta tavoite ylitettiin jo keskiviikkona. Torstain jälkeen kävijämäärä oli 42 027.

Taitaja on Suomen suurin koulutusalan vuosittain järjestettävä tapahtuma. Vuoden 2013 Taitaja-kisat järjestetään Joensuussa.

 

Footer