Joensuussa aloitetaan energiaoikeuden asiantuntijoiden koulutus

Kimmo Salvén - 21.8.2012 - 11:02:41

Kuva: Kimmo Salvén

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella käynnistyy ensi vuoden alussa uusi energiaoikeuden asiantuntijoiden koulutus. Kansainvälisille koulutusmarkkinoille kehitellyssä koulutusohjelmassa erikoistutaan kansainväliseen ja eurooppalaiseen energiasääntelyyn ja -politiikkaan.

Koulutusohjelman johtajana toimiva eurooppaoikeuden professori Kim Talus uskoo energia-alan asiantuntijoille olevan lisääntyvää kysyntää.

– Energiasektorin sääntely on viime aikoina kokenut jatkuvia muutoksia ja tämän vuoksi alan sääntelyn ymmärtämisen merkitys on korostunut, Talus toteaa.

Englanninkieliseen LL.M Diploma Programme in International and European Energy Law and Policy -ohjelmaan otetaan vuosittain 15 opiskelijaa. Ohjelman kursseilla luennoi monilukuinen joukko kansainvälisesti tunnustettuja energia-alan osaajia muun muassa Euroopasta, Venäjältä, Iranista ja Brasiliasta.

Itä-Suomen yliopisto on professori Taluksen mukaan yksi harvoista energiaoikeuteen erikoistuneista yliopistoista Pohjoismaissa.

– Euroopassakin alan opetukseen ja tutkimukseen erikoistuneita yliopistoja on vain muutama. Alan koulutusta on Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella kehitetty osana laajempaa ilmasto-, energia- ja ympäristöoikeuden opetus- ja tutkimuskeskittymän rakentamista, Talus kertoo.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer