Ikiaikaisuus kiehtoo kiinan kielen oppijoita

Anne Heikkinen - 2.9.2013 - 13:13:24

– Kiinan kieli ei suinkaan ole mahdoton, se on toki hyvin erilainen kuin meidän eurooppalaiset kielemme, mutta ei suinkaan mahdoton oppia, itse asiassa kiinan kielessä on paljon helppoa, vakuuttaa kiinan kielen tulkki ja opettaja Marjatta Korhonen.

Salaperäinen, suljettu ja ikiaikainen Kiina on kovasti muodissa. Kiinan kielen opiskelun suosio kasvaa jatkuvasti niin matkailijoiden ja kieltenharrastajien kuin liikemiestenkin keskuudessa. Toisaalta kursseilla näkyy myös Kiinaan vaihtoon lähteviä opiskelijoita ja Kiinasta uusia sukulaisia saaneita suomalaisia.

– Kun on kyse niin vanhasta edelleen säilyneestä kielestä ja kulttuurista, niin siinä on jotain imua. Kiinan tekee mielenkiintoiseksi se, että maa on kehittynyt ja elänyt niin eristyksissä muusta maailmasta, sinne on tullut omanlainen kielensä, taiteensa ja musiikkinsa.

Mutta mistä tämän mahdottomalta tuntuvan kielen oppiminen alkaa?
– Kiinan kielen opiskelua kannattaa lähestyä korvien kautta, kuuntelemalla ja toistamalla, ihan kuin opeteltaisiin uutta laulua. Kirjoitusjärjestelmä ja merkit ovat sitten ihan oma harrastuksensa, kertoo Snellman-kesäyliopistossa kiinan alkeita opettava Marjatta Korhonen.

Kuuntele, miltä kiina kieli kuulostaa ja millaisia tarinoita kirjoitusmerkit kätkevät sisälleen:

kuuntele Kesto 18'36"

 

Footer