Puhelinnostalgiaa ja viimeistä teknologiaa

Anne Heikkinen - 18.10.2013 - 09:00:00

Kuva: Osuuskunta KPY

Puhelinlangat laulaa ja sentraalisantra on äänessä Kuopion museon juuri avautuneessa näyttelyssä. Näyttelyssä voi ihmetellä sentraalisantran puhelinkeskusta, viehättävää vihreää numerolevypuhelinta, nostalgista puhelinkoppia ja viimeistä teknologiaa edustavaa 3D-projisointia.

Kuva: Tuttu Jänis/Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU– KPY - sopivasti savolainen - 130 vuotta -näyttelyssä esitellään puhelimen historiallisia kehitysvaiheita ja puhelimen leviämistä Savossa, kertoo tutkija Karoliina Autere.

Näyttely on kunnianosoitus sinnikkäälle maakunnalliselle osuuskunnalle. KPY:n esi-isä eli Kuopio Telefonaktiebolaget -niminen yhtymä perustettiin vuonna 1883 vain seitsemän vuoden kuluttua Aleksander Graham Bellin puhelinkeksinnöstä ja -patentista Yhdysvalloissa. Osuuskunta KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen toteaa, että puhelininfrastruktuuriin panostaminen nähtiin maakunnan kehittämisenä, ei niinkään tuottolähtöisenä sijoittamisena.

Kuuntele tunnelmia näyttelystä:

kuuntele Kesto 8'39"

 

Näyttelyn toteutuksesta vastaavat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, KPY ja Fantasiarakenne Oy.

Mieleenpainuvimpia muistoja KPY:stä voi soittaa näyttelyyn liittyvään muistelupuhelimen numeroon 0444 130 130.

Lisää näyttelyistä:

Kuopion museoiden näyttelyitä

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer