Humanistiselle ammattikorkeakoululle toimilupa

Kimmo Salvén - 13.12.2013 - 11:20:11

Hallitus on käsitellyt ammattikorkeakoulujen toimilupa-anomuksia. Lupa myönnettiin kaikille sitä hakeneille, osalle kehittämisvelvoittein. Yksi luvan saaneista on verkostomuotoisesti toimiva Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak). Luvan ehdoksi Humakille ei asetettu kehittämisvelvoitteita.

Humak katsookin onnistuneensa uudistusprosessissaan ja pyrkii näin edelleen kehittämään pieniä yhteiskunnallisesti tärkeitä toimialoja jatkossakin sitoutuneen ja valtakunnallisen ammattikorkeakoulun työn avulla.

– Olemme tietenkin iloisia toimiluvasta, toteaa Humakin rehtori Tapio Huttula ja jatkaa, sen takana olevan vahva ja sitoutunut omistajayhteistyö, joka on pystynyt tekemään vaikeitakin ratkaisuja Humakin kehittämiseksi.

– Itse asiassa vastasimme valtioneuvoston kehitysvaatimuksiin jo etukäteen, sillä ammattikorkeakoulu-uudistukseen liittyvä työelämälähtöinen toimintamallimme on ollut toiminnassa jo syksystä 2013 alkaen, Huttula kertoo.

Uudistuksen myötä Humak pystyy paremmin yhdessä työelämäkumppaneidensa kanssa ennakoimaan toimialojensa tulevat muutokset ja kehittämistarpeet.

Humanistinen ammattikorkeakoulu keskittää jatkossa toimintansa neljään alueyksikköön. Tämä vähentää toimipisteiden määrää, mutta lisäsi jäljelle jäävien alueiden koulutustarjontaa luomalla uudenlaiset monialaiset kampukset. Toiminta jatkuu pääkaupunkiseudulla, Turussa, Jyväskylässä ja Kuopissa. Syksyn 2013 opiskelijavalinta toteutettiin jo uuden aluerakenteen mukaisesti.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
6 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer