Humak kiinnosti amk-yhteishaussa

Kimmo Salvén - 3.4.2014 - 08:54:48

Humanistinen ammattikorkeakoulu on vakiinnuttanut asemansa kymmenen vetovoimaisimman ammattikorkeakoulun joukossa.  Tämä käy ilmi tiistaina päättyneen ammattikorkeakoulujen yhteishaun tuloksissa, joisa Humak sijoittui kahdeksanneksi.

- Käytännössä edellämme on vain suuria ammattikorkeakouluja, sanoo rehtori Tapio Huttula ja toteaa, että myös Humakin aikuiskoulutukselle on suuri tilaus, sillä Humakin sijoitus  yamk-aikuiskoulutuksessa  oli viides ja amk-aikuiskoulutuksessa  kymmenes.

Humakin hakijamäärä oli viimevuotisella tasolla. Hakijoita oli kaikkiin koulutuksiin yhteensä yli 3800, joista ensisijaisia yli 1500.

 

Yhteisöllisyys nuorten suosiossa

Yhteiskunnassa oleva tarve yhteisöllisyyden kehittämiseen näkyy yhteisöpedagogi-koulutuksen suosion kasvussa.  Nurmijärven / Helsingin ja Kuopion hakijamäärät kasvoivat, kun Turussa ja Jyväskylässä pysyttiin viimevuotisella tasolla.

Huttula pitää erityisen hyvänä toista kertaa yhteishaussa olevan Kuopion alueyksikön yhteisöpedagogikoulutuksen hakijamäärän kasvua.  Kuopiossa yhtä opiskelupaikkaa kohden oli lähes viisi hakijaa.

Humakista valmistuneiden viittomakielentulkkien (AMK) työllistymisaste on ollut korkea, mutta alan työmarkkinat ovat viime aikoina epävakaistuneet. Huttula arvioi, että tilanne on saattanut vaikuttaa viittomakieli- ja tulkkausalan hakijamääriin siitäkin huolimatta, että Humakista valmistuneet tulkit ovat työllistyneet erinomaisesti.

Kulttuurituotannon koulutuksen tuottamat työmahdollisuudet ovat monipuolistuneet. Tästä kertoo se, että vaikka kulttuurituotannon ensisijaisten hakijoiden määrä laski jonkin verran, ala on erittäin tavoiteltu toissijaisena hakukohteena. Humakin kulttuurituotannon 45:ttä nuorten opiskelupaikkaa tavoitteli peräti 941 hakijaa.

Nurmijärven yhteisöpedagogi (AMK)-koulutukseen ensisijaisia hakijoita oli kahdeksan yhtä paikkaa kohti. Myös Humakin kulttuurituotannon aikuiskoulutuksen hakijamäärät ovat kasvaneet.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer