Itä-Suomen yliopiston hakijamäärä edelleen kasvussa

Kimmo Salvén - 3.4.2014 - 09:05:43

Itä-Suomen yliopistoon haki vuoden 2014 yliopistojen yhteishaussa yli 13 000 hakijaa. Hakijoiden määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna yli viisi prosenttia.
 
Joensuun, Kuopion ja Savonlinnan kampuksien hakukohteisiin tuli lähes 21 000 hakemusta 1. huhtikuuta päättyneessä haussa, johon kuuluvat yliopistojen päävalinnat. Myös viime vuonna Itä-Suomen yliopiston hakukohteisiin jätettiin yli 20 000 hakemusta. Yliopistojen yhteishakuun osallistui tänä vuonna valtakunnallisesti 73 700 hakijaa.

– Itä-Suomen yliopiston hakijamäärä jatkoi vahvaa kasvuaan myös tänä vuonna, mikä kertoo yliopistomme aseman vakiintumisesta yhtenä maamme johtavista ja vetovoimaisimmista yliopistoista, toteaa rehtori Perttu Vartiainen.
 
Akateeminen rehtori Jukka Mönkkösen mukaan Itä-Suomen yliopiston hakijamäärät ovat kasvaneet vuosittain enemmän kuin monissa muissa monialaisissa yliopistoissa.
  
Suosituimmat hakukohteet hakijamäärien mukaan ovat edelleen opettajankoulutus, kauppatieteet ja lääketiede. Erityisesti suosiotaan hakijoiden keskuudessa kasvattivat Kuopion kampuksen kauppatieteiden koulutus ja Joensuun kampuksen luokan- ja erityisopettajien koulutukset. Lääketieteen koulutuksen aloituspaikkojen kasvu heijastui myös lisääntyneenä kiinnostuksena.
 
Muista yliopiston hakukohteista eniten suosiotaan edellisvuoteen verrattuna kasvattivat kulttuurintutkimuksen koulutus ja farmasian alan koulutukset.
 
Kevään yhteishaussa aloituspaikkoja Itä-Suomen yliopiston kolmella kampuksella on yhteensä lähes 1 800. Hakijoista keskimäärin noin joka seitsemäs saa opiskelupaikan.
 
Yhteishaun lisäksi useisiin hakukohteisiin valitaan opiskelijoita myös erillisvalintojen kautta. Erillisvalintojen toinen hakuaika on 3.–25.4.2014.
 
Opiskelijavalintojen valintakokeet ajoittuvat touko-kesäkuulle. Tulokset ovat selvillä viimeistään heinäkuun alkupuolella.

 

Footer