Joensuun tiedefestivaali pureutuu Ranskaan ja rakenteisiin

Kimmo Salvén - 2.4.2014 - 08:21:49

Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä kahdeksas SciFest-tiedefestivaali innostaa kaikkia tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneita tutkimaan ja tutustumaan ratkaiseviin rakenteisiin kolmen päivän ajan 24.–26. huhtikuuta.

Erityisesti koululaisille ja lukiolaisille suunnatun SciFestin ohjelmassa on jälleen työpajoja, luentoja, tiedekahviloita ja tiedeaiheisia elokuvaesityksiä. Rakenteiden arvoituksia selvitetään esimerkiksi matemaattisten taikatemppujen parissa, suklaakakun ja löllöliman valmistuksessa, robotiikan eri haasteissa sekä Higgsin potentiaalin metsästyksessä. Myös suoran radiolähetyksen rakenne sekä tiedetoimittamisen perusteet ovat selvityksen kohteina.
 
UNESCOn ”International Year of Crystallography” -vuotta mukailevan Ratkaisevat rakenteet -teeman lisäksi SciFestilla on ensimmäistä kertaa teemamaa, joka on tänä vuonna on Ranska. Ranskan instituutti tuo SciFestiin useita työpajoja, näyttelyjä ja elokuvia. Ohjelmassa on muun maussa maailman ensimmäisenä tieteiselokuvana pidetty Georges Méliès’n mykkäfilmi Le Voyage dans la Lune vuodelta 1902. Ranskan lisäksi kansainvälistä väriä tuovat tutkija- ja kouluryhmät Ruotsista, Virosta, Venäjältä, Kiinasta ja Taiwanista.
 
Toista kertaa järjestettävä SciEdu tarjoaa ohjelmaa opettajille torstaina 24. huhtikuuta. Työpajat, EDU-café ja Peliluola tarjoavat monipuolista opiskeltavaa opettajille kaikista oppilaitoksista aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. SciEDU-koulutusta organisoi Joensuun kaupungin varhaiskasvatus- ja koulupalvelut yhdessä Joensuun Tiedeseuran kanssa.
 
Joensuun Tiedeseura ry on saanut on saanut merkittävän rahoituksen muun muassa SciFestin järjestämiseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä vuosille 2014 ja 2015.
 
– Opetus- ja kulttuuriministeriö on osallistunut SciFestin rahoittamiseen jo useana vuonna. Tämä kertoo siitä, että Joensuun festivaali on kansallisesti omaa luokkaansa, josta muuallakin Suomessa voidaan ottaa opiksi. Uppsalan yliopistohan onkin jo toteuttanut oma SciFestinsa mallimme mukaan, kertoo Joensuun Tiedeseura ry:n puheenjohtaja, professori Erkki Sutinen.


Lisää SciFestistä Kantin arkistoista:

SciFest energiakysymysten äärellä (SciFest 2012)

Tieteen monimuotoisuus esillä SciFest-tapahtumassa (SciFest 2010)

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer