Kopteri kiidättää apua

Anne Heikkinen - 23.5.2014 - 11:20:06

Itä-Suomen alueella operoiva lääkärihelikopteri on saanut uuden kotipesän Kuopion lentoaseman yhteydestä. Vuoden alussa Joroisista Kuopioon muuttanut tukikohta on yksi lääkärihelikopteritoiminnasta vastaavan FinnHEMSin kuudesta tukikohdasta. Vantaalla, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Rovaniemellä sijaitsevista tukikohdista tavoitetaan 30 minuutin sisällä 70 prosenttia suomalaisista.

Lääkärihelikoptereiden tehtävänä on viedä ensihoitolääkäri ja tehohoitotasoinen ensihoito nopeasti apua tarvitsevan potilaan luo. Tyypillinen potilas on äkillisen sairauskohtauksen, kuten sydäninfarktin tai aivohalvauksen, saanut henkilö, jolloin hengen pelastaminen on kiinni minuuteista.

Tulevaisuudessa lääkärihelikopteritoiminta tehostuu edelleen, kun käyttöön saadaan uusi kopterimalli, joka mahdollistaa hoidon toteuttamisen myös matkan aikana.

Kuopiossa toiveena on myös saada tukikohta vieläkin lähemmäs Kuopion yliopistollista sairaalaa Kelloniemeen, jonne on suunnitteilla pysyvä lääkärihelikopteritoiminnan tukikohta.

 

Lähettäjä: rv (vieras) - 21.7.2014 - 17:33:44

Huhtikuun 9. pvn iltana sydämeni pysähtyi. Pelastuskopterin, lääkärin ja paikallisten ensivastejoukkojen avulla saatiin pumppuni toimimaan kolmannellä sätkyllä. Puolisoni ja poikani olivat antaneet 112 neuvojen ansiosta ensiapua alkuun tuloksekkaasti ja näin vältyttiin katastrofaalisilta vaurioilta. Olen ikuisesti kiitollinen kaikille mukana olleille sekä Kysin hoidolle, että olen saanut jatkoaikaa elämääni. Itse olen yrittänyt auttaa apua tarvitsevia mm. luovuttamalla Veripalveluun 106 pussia verta ja olemalla luuydinluovuttajarekisterissä.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
10 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer