Sujuva arki = hyvä elämä

Anne Heikkinen - 24.9.2014 - 09:26:27

 

Elämän ruuhkavuosiin mahtuu yltäkylläisesti kaikkea; lapsiperheen arkea, työelämän nousukiitoa, mielenkiintoisia harrastuksia ja luottamustoimia ja ennen kaikkea kiireen tuntua. Silti se tuiki tavallinen arki on juuri sitä, mitä kannattaa tavoitella, uskoo hyvinvointisosiologian professori Juho Saari.

– Suomalaisen arki on rakenteiden varassa tapahtuvaa toimintaa. Me tarvitsemme selviytyäksemme tasapainoisesta arjesta työn, perheen, tuloja ja harrastuksia. Tarvitsemme arkeemme rakenteen, joka kantaa meitä tänään, huomiseen ja tulevaisuuteen, Saari listaa.

– Tutkimusten mukaan suomalaisten elämäntyytyväisyyttä romuttaa kiire, niukkuus, ja kykenemättömyys jakautua moneen paikkaan samanaikaisesti. Toisaalta jos pystymme organisoimaan arkemme niin, että meille jää päivittäin pari tuntia vapaa-aikaa, se lisää onnellisuutta.

Kuuntele professori Juho Saaren haastattelu; puhetta arjesta, hyvinvointipolitiikasta sekä onnellisuuspolitiikasta:

kuuntele Kesto 15'28"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer