Hyvä hitsaaja on kuin Rembrandt

Anne Heikkinen - 28.10.2014 - 09:59:56

– Hyvä hitsari on kuin Rembrandt. Hitsaaminen vaatii taiteellista silmää, hyvän kädenjäljen ja rauhallisen sekä ahkeran luonteen, luonnehtii hitsauslajin ekspertti Olli-Pekka Laajoki.

Nuoria hitsausalan rembrantteja nähtiin Kuopiossa menneenä viikonvaihteena järjestetyissä hitsauksen SM-kilpailujen karsintakilpailussa.

Savon ammatti- ja aikuisopiston neljästä kilpailijasta kolme eteni SM-kilpailuihin asti, joten opettaja Pauli Pitkänen voi olla suojateistaan ylpeä.
– Tehtävät ovat rankkoja ja vaativia ja taso on kova. Täällä on mukana jo pitkällä olevia kavereita ja myös muutamia oppipoikia, jotka etsivät kokemusta tuleviin taistoihin. 

Mutta vieläkö hitsaajille on tarvetta pitkälle automatisoiduilla konepajoilla? – Kaikki pitää osata ensin käsin ja sitten vasta voidaan robotteja ohjata. Jos ei osaa hitsata käsin erittäin hyvin, niin robottien ohjelmointi on utopiaa, Pitkänen tuumaa.

Ammattitaitokilpailujen merkitystä pohtivat seuraavassa hitsauslajin ekspertti Olli-Pekka Laajoki Skills Finland ry:stä, opettaja Pauli Pitkänen Savon ammatti- ja aikuisopistosta sekä Tampereen SM-kisojen kisatehtävistä vastaava Pertti Lepola:

kuuntele Kesto 15'51"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
11 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer