Lasten ylipainoon tartuttava topakammin

Anne Heikkinen - 9.4.2015 - 11:48:31

Lasten ylipaino on merkittävä kansanterveysongelma niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ylipaino ja varsinkin lihavuus ovat yhteydessä metaboliseen oireyhtymään eli sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöiden kasaumaan.

Kuva: Itä-Suomen yliopistoHälyttävää on, että tuoreen tutkimuksen mukaan ylipainoon liittyvät riskitekijät kasautuvat jo lapsilla, joten lasten ylipainoon pitäisi puuttua nykyistä huomattavasti topakammalla otteella.

– Ylipainolla on vahva taipumus seurata ja pahentua aikuisikään ja sen lisää riskiä kansansairauksille, eli tyypin 2 diabetekselle sekä sydän- ja verisuonisairauksille, kertoo aiheesta juuri väitellyt LL Anna Viitasalo.

Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto 12'17"

 

Lääketieteen lisensiaatti Anna Viitasalon lääketieteen alan väitöskirja Kardiometabolisten riskitekijöiden kasautuminen, maksaentsyymit ja PNPLA3 polymorfismi lapsilla tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 20.3.2015.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 6 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer