Biohakkerit lenkkipolulla

Anne Heikkinen - 1.4.2016 - 11:46:38

Perinteinen lenkkeilijän kaveri eli sykemittari alkaa olla jo historiaa erilaisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien uusien mobiilisovellusten myötä. Aktiivisuusrannekkeet ja puettava teknologia, kuten älyvaatteet ja -kellot, mahdollistavat omaan terveyteen liittyvän tiedon keräämisen ja analysoinnin meille kaikille saavutettavissa olevalla ja vaivattomalla tavalla.

– Voi sanoa, että meistä on tullut niin sanottuja biohakkereita. Koetamme saada omasta fysiologiastamme ja terveydestämme mahdollisimman paljon mitattua ja analysoitua tietoa, jota hyödynnämme itsemme kehittämiseen, toteaa Kuopion Innovation Oy:n asiantuntija, Suomen telelääketieteen- ja eHealth seuran puheenjohtaja Arto Holopainen.

Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien laitteiden ja sovellusten suosio on räjähtänyt käsiin viime vuosina. Kuluttajan haasteena on löytää juuri se oikea ja luotettava sovellus.

Arto Holopainen arvioi, että tulevaisuudessa meillä on käytössämme erilaisia sovelluskirjastoja, joista voi hakea testattuja ja validoituja sovelluksia.
– Voi olla niinkin, että esimerkiksi Käypä hoito – suosituksiin kytketään tietty terveyttä edistävä sovellus. Lääkäri voi siis tulevaisuudessa kirjoittaa vaikkapa pelireseptejä, Holopainen tuumaa.

Kuuntele Holopaisen haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 25'12"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 7 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer