Aspekti 15.9.2013

Toimitus - 15.9.2013 - 15:00:00

AspektiAspekti Yle Puheella sunnuntaina 15.9.2013.

Sosioemotionaalinen terveys on TtM Minna Rytkösen tuoreen väitöstutkimuksen punainen lanka. Hän on tutkinut vakavan väkivallanteon tehneiden nuorten sosioemotionaalisen terveyden kehitystä ja kehityskulkuja. Rytkösen tapaamme Aspektin aluksi.

Ikääntyville suunnattujen palvelujen tuottamiseen tullaan tarvitsemaan huiman paljon työvoimaa. Tämä tulee olemaan suuri haaste, kun muistetaan ikääntyvien samaan aikaan eläköityvän työmarkkinoilta suurena massana. sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin on kyettävä rekrytoimaan vuoteen 2025 mennessä noin 230 000 ihmistä, mikä tuntuu aika mahdottomalta - näinpä ikääntyvien hoitamiselle on mietittävä myös uusia tapoja.

Tutustumme pukuihin, joita on tehty taideteosten innoittamina.
– Kyllä teokset heräävät ihan eri tavalla henkiin kun näyttelyä esitellään näissä puvuissa. On mukava työntekijöidenkin kannalta kun saa pukeutua teokseen, luonnehtii Kuopion taidemuseon intendentti Marja Louni perusnäyttelyn teoksista syntyneitä vaateluomuksia.

Käymme myös kysymässä biologeilta lintukirpuista ja sienisarjamme vie meidät taas metsään - tällä kertaa puhutaan myrkkysienistä.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Footer