Aspekti 29.6.2014

Toimitus - 29.6.2014 - 15:00:00

Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 29.6.2014.

Marjojen flavonoidit johtavat tuoteväärennösten jäljille.
– Jokaisella marjalajilla ja marjasuvulla on tyypilliset tietyt flavonoidit. Eroja voidaan hyödyntää tuotteen aitoutta tutkittaessa. Väärennöksiä on monenlaisia ja tarvitaan myös monenlaisia menetelmiä ja niiden yhdistämistä väärennösten selvittämiseen, kertoo aitousanalyysien tiimoilta väitellyt FM Anja Primetta.

Ravinnolla on suuri merkitys jaksamisen kannalta. Etenkin laihduttaessa tulee kuitenkin nipisteltyä syömisiä, mikä saattaa näkyä vyötäröllä myös epätoivotulla tavalla. Ateriarytmiin kannattaa kiinnittää huomiota – laihduttaessakin.

Millainen on oikeudenmukainen yhteiskunta? Kuinka käsityksemme oikeudenmukaisuudesta ovat muuttuneet antiikista kristillisen perinteen kautta moderneihin liberaaleihin yhteiskuntiin tultaessa?
Tätä pohditaan Kuopiossa järjestettävässä Filosofiakahvilassa tämän kevään tapaamisissa. Kaivelemme tällä kertaa oikeuskäsityksen juuria antiikin mytologiassa, Platonin,  Homeroksen ja Aristoteleen ajatusten äärellä.

Suomalainen mies puhuu ja pussaa ja on mieluusti perheen eloon ja arkeen osallistuva isä. Näin tuumaa pappi, perheneuvoja Markku Virta Kuopion perheasian neuvottelukeskuksesta. Eikä vain se pussaaminen tai puhuminen ole välittämistä, niitä ovat myös ne tyypillisemmät miesten jutut.
 – Kun vaihdan autoon renkaat tai pidän huolta siitä, että autossa on bensaa kun lähdet sillä ajamaan, niin sekin on kauniisti tehty ja kauniisti ajateltu. Romantiikan käsitys on aikojen saatossa vaihdellut ja tulee aina vaihtelemaankin, Virta tuumaa. Hänet tapaamme lähetyksemme loppupuolella.

Ai mitä, mitä sanoit, voitko toistaa, en kuullut? Huono kuulo ja kuulo-ongelmat ovat monen suomalaisen arkipäivää. Arkea on myös se, että kuulon apuvälineeksi hankittu kuulokoje löytyykin piirongin laatikosta - ei korvan takaa, jonne se ehdottomasti kuuluisi.  Kuulosta asiaa Parempi päivä -sarjassamme.

Tässä tämänkertaisen Aspektin aiheita.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer