Aspekti 6.7.2014

Toimitus - 6.7.2014 - 15:00:00

Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 6.7.2014.

Onko yliopistojen tehtävä tutkimuksen ja opetuksen rinnalla tuottaa uutta liiketoimintaa? Entä kuinka yliopistolla syntyvät huippuideat jalostetaan tuottavaksi bisnekseksi? Tuleeko hyvästä tutkijasta myös hyvä toimitusjohtaja? Näitä kysymyksiä pyöritellään VTM Tero Montosen väitöstutkimuksessa.

Itä-Suomen yliopiston professori Matti Tolvanen puhui Filosofiakahvilassa rangaistusten oikeudenmukaisuudesta. Kulkevatko oikeudenmukaisuus ja rangaistukset käsi kädessä? Onko rikosoikeudellisessa rankaisemisessa kyse kostosta, kunnian viemisestä, yhteiskuntaan sopeuttamisesta - vai mistä?

Jo Platon tiesi, että puhe on sielujen johdattamista sanojen avulla. Mutta mihin suuntaan ja millä keinoilla sieluja johdatetaan? Kuuntele puhetaidon kouluttaja Juhana Torkin vinkit hyvän puheen saloihin.

Yksi paikka mihin ei kotona tule paljoakaan katseltua on lääkekaappi. Kannattaisiko siis suorittaa lääkekaapin kevätsiivous? Kannattaisiko ylipäätään kiinnittää hieman huomiota siihen, kuinka vanhoja lääkkeitä kaapin perältä löytyy?

Moni liikuntaa harrastava tietää, että kuntoiluun tulee helposti suoranainen himo ja esimerkiksi salille tai lenkkipolulle tekee mieli joka päivä. Usein käykin niin, että lepopäivät jäävät vähiin ja yllättäen kunto ei kohenekaan toivottuun tahtiin.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer