Millaista tuuppausta ikäihminen tarvitsee hyvinvointinsa ylläpitämiseksi?

Kimmo Salvén - 11.2.2014 - 09:33:00

Kuva: Kimmo Salvén

Voidaanko ikääntyviä, me kaikkihan ikäännymme, jotenkin kannustaa tai tuupata kohti terveyttä ja hyvinvointia edistäviä tekoja ja elämäntapaa? Tätä pohti professori Olli-Pekka Ryynänen Ikääntyvien yliopiston luentosarjassa.

Millaista tuuppausta ikääntyvät sitten tarvitsisivat ja onko tällaisten tilaisuuksien järjestäminen asian edistämiselle eduksi?
– Tämä on sellainen uskovaisten käännyttämistä, ne jotka ovat tänne tulleet eivät mitään tuuppausta tarvitse, ne taas jotka tarvitsisivat eivät tänne asti ole tulleet, Ryynänen luonnehtii.

– Meillähän on suuri toive siitä että saisimme elää vanhaksi. Siinä ei ole muuta ongelmaa kuin että miten me pysyisimme terveenä.

Terveellinen ravinto, liikunta ja vääränlaisen lääkehoidon välttäminen, ne ovat Ryynäsen mielestä peruskiviä hyvän ikääntymisen rakentamisessa.

Mitä iäkkäiden pitäisi sitten huomioida lääkkeisiin, ravintoon, lisäravinteisiin ja yleisesti hyvinvointiin liittyen? Kuuntele Ryynäsen puheenvuoro kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 62'05"

 


Luento on taltioitu Kuopion kaupungintalolla Ikääntyvien yliopiston luentosarjasta. Kantti on perinteisesti valikoinut ohjelmiinsa Ikääntyvien yliopiston luentosarjan luentoja. Ikääntyvien yliopiston luennot järjestää Snellman-kesäyliopisto .

» Ikääntyvien yliopiston luentosarjan pääsivulle

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer