Kuopio on leikin pääkaupunki

Anne Heikkinen - 1.7.2010 - 06:08:13

Uppo-Nallen puistossa riittää touhua. Kymmenet pienet jalat vilistävät leikkipuistoa ympäri, ja aina välillä kiikutaan, roikutaan ja kiipeillään. Aivan keskustan tuntumassa, Valkeisenlammen rannalla sijaitseva alue on yksi Kuopion kahdeksasta lähiliikuntapaikasta. Kaupunkilaisten liikuntamahdollisuuksiin on satsattu voimakkaasti viimeisen vuosikymmenen aikana ja nyt työ kantaa hedelmää.

Kuopion kaupunki valittiin nimittäin hiljattain leikin pääkaupungiksi.

Kaupunginpuutarhuri Erkki Oinonen on tunnustuksesta hyvillään.
– Määrätietoista työtä on tehty yli hallintorajojen. Meillä on lähiliikuntapaikkoja valtakunnallisestikin ajatellen varsin merkittävä määrä. Hankkeiden kustannusarvio on noin 400–600 euroa per lähiliikuntapaikka.

 

Kuopiossa leikki nähdään kaikkia yhdistävänä teemana, ikään katsomatta.
– Ajatuksena on, että leikkiä kaiken ikää. Kaikki ikäryhmät otetaan suunnittelussa huomioon lapsista kuntoilijoihin ja ikäihmisiin saakka, Erkki Oinonen toteaa. Myös liikuntarajoitteisille on suunniteltu kunnon hoitoon tarkoitettuja paikkoja.

Valkeisenlammella riittää kävijöitä aamuvarhaisesta yöhön saakka.
– Kokonaiskävijämäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta kyllä tämä on todella kovalla käytöllä.

Kuopion valittiin leikin pääkaupungiksi Euroopan leikkipaikkavälinevalmistajien yhdistyksen järjestämässä kilpailussa, jossa haettiin kaiken ikäisille soveltuvia innovatiivisia leikki- ja lähiliikuntapaikkoja koskevia ehdotuksia ja suunnitelmia.

kuuntele Kesto 5'49"

Katso myös:

Miten leikitään museohippaa? Jynkän alakoulun opettaja ja oppilaat opastavat (video)

 

Footer