K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Painopolilla haetaan ratkaisuja lasten ylipaino-ongelmiin

Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenklinikan yhteydessä toimii lasten ylipaino-ongelmiin keskittyvä painopoliklinikka. Vuonna 2005 perustettu painopoli pyrkii vastaamaan kasvuikäisten yhä yleistyvään ylipaino-ongelmaan.

 

 

Vastuulääkäri Jarmo Jääskeläinen
 

Vastuulääkäri Jarmo Jääskeläinen kertoo, että ylipainoisten lasten määrä on jopa kaksinkertaistunut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Ylipainon lisääntymisen taustalla on elinympäristön muuttuminen, joka näkyy muun muassa työ- ja arkiliikunnan vähenemisenä ja vaikkapa elintarvikkeiden pakkauskokojen kasvuna.

Painopoli on kuopiolainen vastaus lasten alati kasvavaan ylipaino-ongelmaan ja sen toiminta on valtakunnallisestikin varsin ainutlaatuista, kertoo vastuulääkäri Jarmo Jääskeläinen.

kuuntelekuuntele Kesto 8'01"

 
Lastenklinikan painopolin toiminta keskittyy kokonaisvaltaiseen elämäntapojen muutokseen. Siksi koko perheen mukanaolo lapsen paino-ongelmien hoitamisessa on Jarmo Jääskeläisen mielestä ehdottoman tärkeää.  
kuuntelekuuntele Kesto 4'50"
     
Kuva: Anne Haapalainen  

Painopolin hoito-ohjelma kestää noin puoli vuotta. Vastuulääkäri Jarmo Jääskeläinen kertoo, että toiminnasta on saatu jo varsin hyviä kokemuksia ja tuloksia.

kuuntelekuuntele Kesto 4'59"


Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Vastuulääkäri Jarmo Jääskeläinen, KYS, lastenklinikka, painopoliklinikka

31.8.2006
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: