Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Kulttuuriteollisuus porskuttaa vahvasti

Mitä syntyy kun taiteellinen luovuus ja taloudellinen tuotanto nivotaan yhteen? Vastaus on tietysti kulttuuriteollisuus, kertoo Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla taidehallinnon professorina työskentelevä Timo Cantell.

  Kuva: Anne Haapalainen
Kuva: Anne Haapalainen
Professori Timo Cantell
 

Kulttuuriteollisuudesta on tullut vakavasti otettava toimiala, jonka työllistävä merkitys kasvaa nopeasti. Mutta millaisia reunaehtoja taloudellisuuden vaateet asettavat luovuudelle?

kuuntelekuuntele Kesto 4'07"

 

     
Professori Timo Cantell kertoo, että kulttuuriteollinen ala on yksi nopeimmin kasvavista toimialoista. Kulttuurista on leipätyöksi monelle, sillä se työllistää kulttuurituotteita innovoivien luovien taiteilijoiden lisäksi asiantuntijoita myös muun muassa rahoitukseen ja sponsorointiin liittyen.

Alan koulutustakin alkaa olla jo hyvin tarjolla.

 
kuuntelekuuntele Kesto 5'09"
     

Kulttuurin osuus Suomen bruttokansantuotteesta on noin 3,8 prosenttia. Mitä tämä luku kertoo Suomesta? Entä mitä yleisö sanoo kulttuurin tuotteistamisesta?

 
kuuntelekuuntele Kesto 3'58"
     
Sibelius-Akatemia kouluttaa taidehallinnon maistereita Helsingissä ja Kuopiossa. Helsingissä koulutus painottuu taideorganisaatioiden johtamiseen ja Kuopiossa kulttuuriliiketoimintaan.

Lisäksi opintoja tarjotaan avoimesti kaikille kulttuuriteollisuudesta ja luovista toimialoista kiinnostuneille Kuopion kesäyliopiston kautta.

 
kuuntelekuuntele Kesto 4'58"


Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Professori Timo Cantell, Sibelius-Akatemia

26.9.2006
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: