Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Laurinkari perää arvokeskustelua

Kuopion yliopiston sosiaalipolitiikan ja sosiaalipsygologian laitoksen johtaja, professori Juhani Laurinkari kaipaa maahamme perusteellista arvokeskustelua.

     
Kuva: Kari Salmela

Professori Juhani Laurunkari

 


Valtiovalta tekee koko ajan tulonsiirtoja paremmin ansaitseville väestön osille, ja samaan aikaan esimerkiksi syrjäytyminen ja lasten huostaanotot lisääntyvät. Näiden ehkäisyyn ei riitä tarpeeksi varoja.

kuuntelekuuntele Kesto 6'01"

     
Kuopion yliopiston vammaistutkimusyksikkö on maamme ainoa yhteiskuntatieteellisesti suuntautunut vammaisuuden tutkimusyksikkö. Professori Juhani Laurinkari pitää tilannetta yliopistolle vähintäänkin haasteellisena.  
kuuntelekuuntele Kesto 6'49"
     
Yliopiston sosiaalipolitiikan ja sosiaalipsygologian laitos on tutkinut myös senioriasumista. Laitoksen tutkimus oli uraa uurtava Suomessa. Mutta mihin suuntaan senioriasuminen Suomessa menee. Professori Laurinkari pitää suuntaa huolestuttavana. Nyt senioriasumista saa vain varakas eliitti.  
kuuntelekuuntele Kesto 3'07"
     
"Hyvinvointi yhteiskuntapoliittisena tavoitteena" on professori Juhani Laurinkarin 60-vuotissyntymänpäivän kunniaksi tehty kirja.
Poiketen tavallisista merkkipäiväkirjoista, teos on sarja raskaan sarjan keskustelijoiden puheenvuoroja tämän päivän Suomesta ja sen sosiaalipolitiikasta.
Juhlakalu itse halisi nimenomaan kirjan sisällön jäävän elämään omaa elämäänsä, eikä keskittyä henkilöön tai henkilökuvaan.
 
kuuntelekuuntele Kesto 1'52"


Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Professori Juhani Laurinkari, Kuopion yliopisto

8.10.2006
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: