Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Uusia ulottuvuuksia matkailun koulutukseen

Koillis-Savossa Nilsiässä sijaitseva Tahkon matkailuale työllistää tällä hetkellä sesonkiaikoina noin 500 ja ympärivuotisesti noin 240 työntekijää.

Arvioiden mukaan työvoimaa tarvitaan tulevaisuudessa kuitenkin huimasti lisää, sillä työvoimatarpeen ennustetaan olevan noin 300 uutta työpaikkaa vuoteen 2015 mennessä.

 

Kuva: Riikka Parviainen

Kuva: Riikka Parviainen

Henkilöt vasemmalta oikealle yrittäjä Arto Jauhiainen, suunnittelupäällikkö Tarja Kekäläinen, suunnittelujohtaja Esko Luoma.

 

 

Rakentamiseen ja ylläpitoon sekä erilaisten palvelujen tuottamiseen liittyvälle osaamiselle on siis kysyntää. Tähän kysyntään pyrkii vastaamaan Savon ammatti- ja aikuisopistossa käynnistynyt TahkoPaja-hanke, jossa on mukana laaja joukko alueen matkailu- ja ohjelmapalveluyrityksiä. Yksi heistä on yrittäjä Arto Jauhiainen Seikkailu Kuopio Oy:stä.

kuuntelekuuntele Kesto 4'59"

     

TahkoPaja-hankkeen hallinnoijana toimii Savon koulutuskuntayhtymä. Rahoitusta hankkeelle on saatu muun muassa Euroopan aluekehitysrahastolta sekä Nilsiän kaupungilta, kertoo suunnittelupäällikkö Tarja Kekäläinen.

 
kuuntelekuuntele Kesto 4'12"
     
Kuva: Riikka Parviainen  

Suunnitteilla oleva uusi ammattitutkinto jakaantuu kahteen koulutusohjelmaan, joista toinen on matkailualueen rakentaja ja ylläpitäjä ja toinen matkailualueen palvelujen tuottaja. Uuden perustutkinnon kokeiluluvasta on käyty neuvotteluja opetusministeriön ja opetushallituksen kanssa.

kuuntelekuuntele Kesto 6'11"


Toimittaja: Anne Haapalainen
Kuvat: Riikka Parviainen

Haastateltavana:

  • Yrittäjä Arto Jauhiainen, Seikkailu Kuopio Oy
  • Suunnittelupäällikkö Tarja Kekäläinen, TahkoPaja-hanke
  • Suunnittelujohtaja Esko Luoma, Savon koulutuskuntayhtymä

1.12.2006
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: