Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Kuopioon rakennetaan ainutlaatuista puhdastilakoulutustilaa

Lääketeollisuuden puhtausvaatimusten mukaisia tiloja eli niin sanottuja ultrapuhtaita tiloja on harvassa. Erityistason suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa vaativia puhdastiloja käytetään lääketeollisuuden lisäksi muun muassa elektroniikkateollisuudessa, mutta ultrapuhtaiden tilojen käyttö on levinnyt myös pesuloihin ja leipomoihin.

 
     

Validointijohtaja Maiju Jääskeläinen

 

 

Yksi ultrapuhtaita tiloja tarvitsevista yrityksistä on geenilääkkeitä valmistava Ark Therapeutics. Mitä ultrapuhtaat tilat ovat ja mitä tiloissa työskentely vaatii? Kysymyksiin vastaa validointijohtaja Maiju Jääskeläinen Ark Therapeuticsista.

kuuntelekuuntele Kesto 5'05"
     

Puhdastilojen rakentaminen on kallista ja vaatii erityisosaamista. Esimerkiksi ilmastoinnin suhteen on oltava erittäin tarkkana.

     

Myös tiloissa työskentely on täysin erilaista normaaliin laboratoriotyöskentelyyn verrattuna, kertoo validointijohtaja Maiju Jääskeläinen.

 
kuuntelekuuntele Kesto 4'42"
     

Projektipäällikkö Sirkka Malmioja

 

 

Kuopioon on valmistumassa niin Suomen kuin koko Pohjoismaidenkin mittakaavassa harvinaiset puhdastilakoulutukseen soveltuvat tilat. Biotekniaan sijoittuvia tiloja rakennetaan Savon ammatti- ja aikuisopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun, Kuopion yliopiston sekä alan yritysten yhteistyönä.

Puhdastila-hankkeen tavoitteena on rakentaa puhdastilat, mahdollistaa tutkimus-, kehitys- ja yrityshautomotoimintaa sekä järjestää puhdastilakoulutusta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sirkka Malmioja Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

kuuntelekuuntele Kesto 7'40"
     

Puhdastila-hanketta rahoittavat Itä-Suomen lääninhallitus, Pohjois-Savon liitto, Kuopion kaupunki sekä Savon ammatti- ja aikuisopisto.


Katso myös:

Puhdastila-hanke yhdistää toimijat toiselta asteelta yliopistoon
kantti.net

Savon ammatti- ja aikuisopisto

Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Validointijohtaja Maiju Jääskeläinen, Ark Therapeutics Oy
  • Projektipäällikkö Sirkka Malmioja, Savon ammatti- ja aikuisopisto

29.1.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: