Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Ammattiosaajat kilpasilla

Noin kolmesataa toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta kokoontui helmikuun alussa Joensuuhun kamppailemaan Suomen mestaruuksista ammattitaidon eri kilpailulajeissa. Taitaja 2007 ammattitaidon SM-kilpailussa kisattiin muun muassa hiusmuotoilun, huonekalupuusepän, mekatroniikan, verkkosivujen tuottamisen sekä kivityön aloilla.

 
     

Opettaja Matti Ylönen ja opiskelija Juha Markkanen

 

 

Seuraavassa seuraamme kuopiolaisen Juha Markkasen valmistautumista ammattiaitokilpailuihin. Hänen alanaan on autokorinkorjaus ja valmentajanaan opettaja Matti Ylönen Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

kuuntelekuuntele Kesto 13'14"
     

Kilpailu autokorinkorjauksen alalla Taitaja 2007 -tapahtumassa oli tiukka ja tasaväkinen. Kilpailutehtäviin kuului muun muassa hitsausta, muovipuskurin korjausta, vahinkoarvion tekoa sekä kolarikorjatun auton luovutustarkastus.

Juha Markkasella taidot olivat hyvin hanskassa, sillä hänet palkittiin kisojen päätteeksi lajinsa kultamitalilla.

kuuntelekuuntele Kesto 6'48"
 

     

Taitaja on vuosittain järjestettävä nuorten ammattitaidon SM-kilpailu. Tapahtumaan osallistuville nuorille kilpailutehtävät ovat osa opintoja, mutta samalla tapahtuma antaa hyvän mahdollisuuden verrata omaa ammattitaitoa kansallisella tasolla.

     

Kilpailujen tavoitteena on edistää kädentaitojen ja käytännön osaamista sekä nostaa esiin nuoria kykyjä myös kansainvälisiä kisoja varten, kertoo Taitaja 2007 -tapahtuman kisajohtaja Anne Karppinen.

 
kuuntelekuuntele Kesto 7'23"
     

Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat saalistivat Joensuusta kaikkiaan kolme ammattitaidon SM-kultaa. Autokorinkorjauksen lisäksi menestystä tuli verkkosivujen tuottamisen sekä muovitekniikan aloilta. Mitalisaalista kasvatti myös ravintolakokki-sarjasta saatu pronssimitali.


Katso myös:

Savolaisille mitalisadetta Taitaja 2006 -kilpailuista
kantti.net

Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Opettaja Matti Ylönen, Savon ammatti- ja aikuisopisto
  • Opiskelija Juha Markkanen, Savon ammatti- ja aikuisopisto
  • Kisajohtaja Anne Karppinen, Taitaja 2007 -ammattitaidon SM-kilpailu

8.2.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: