Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Nykyaikainen harjoitussähkölinja otettiin käyttöön

Työvoimapulasta kärsivän sähköverkkoalan koulutusmahdollisuudet paranivat merkittävästi, kun Itä-Suomen ensimmäinen sähköverkkoasentajien koulutusalue otettiin käyttöön Siilinjärven Toivalassa.

Rata mahdollistaa uusien työmenetelmien harjoittelun ja ammattitutkintojen työnäyttöjen järjestämisen.   Radalla asentajat ja opiskelijat harjoittelevat linjalla, jossa on 20 kilovoltin jännite.

 

Marko Korhonen harjoittelee uutta asennusmenetelmää Toivalan harjoitusradalla

 

Radalla on kymmeniä tolppia, sen leveys on sata metriä ja pituus 150 metriä. Harjoittelualue on jo nyt herättänyt kiinnostusta Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomessa.

Käyttö tulee olemaan kiivasta, sillä radan rakennuskustannuksiin osallistui puolisen tusinaa sähkö- ja verkkoyhtiöitä erilaisin materiaalikustannuksin. Se kertoo paljon harjoitusradan tarpeesta.

Itä-Suomen lisäksi Siilinjärven radasta ollaan taatusti kiitollisia myös pohjoisessa Suomessa. Näyttötutkintoja ja täydennyskoulutusta ei tarvitse matkustaa saamaan Siilinjärveä kauemmaksi.

     

Kouluttaja Antti Pitkänen

 

Seuraavassa jutussa ovat haastateltavina koulutuspäällikkö Marko Haataja Savon ammatti- ja aikuisopistosta, asentaja Marko Korhonen ja kouluttaja Antti Pitkänen Savon Voimasta.

kuuntelekuuntele Kesto 3'41"


Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Koulutuspäällikkö Marko Haataja, Savon ammatti- ja aikuisopisto
  • Asentaja Marko Korhonen, Savon Voima
  • Kouluttaja Antti Pitkänen, Savon Voima

27.2.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: