Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Tämä toimii!!

Vuoden 2007 TÄMÄ TOIMII! -kilpailuun opettajat ilmoittivat 1-6 luokkilta yhteensä yli 9000 oppilastaan. Helmi-maaliskuun aikana tehtiin eri puolilla Suomea lähes 2300 liikkuvaa lelua, mainosta ja päiväkirjaa tehdyistä töistä.

Kilpailutyöt tehtiin neljän oppilaan ryhmissä 1-3 ja 4-6 luokkalaisten sarjoissa Teknologiateollisuus ry:n kaikille kilpailuryhmille toimittamista samanlaisista materiaalipaketeista.

  Kuva: Kari Salmela
     

Kuopiossa aluellinen kilpailu käytiin Savon ammatti- ja aikuisopiston tiloissa.
Kuopiosta loppukilpailuun lähtivät 1-3 luokkalaisten sarjasta Poing-poing peli, jonka olivat tehneet Iisalmen Kangaslammin koulun oppilaat Noora Ryhänen, Peppi Tolonen ja Henri Tuovinen.

     
Kuva: Kari Salmela

Jenni Rajahalme oli ennen Pohjois-Savon aluekilpailua kiertänyt vajaa kolme viikkoa aluekilpailuissa Teknologiateollisuuden edustajana. "Kilpailutyöt ovat vuosi vuodelta kovatasoisempia", iloitsi Rajahalme.

 

4-6 luokkalaisten sarjan voitti Paloauto K-94, jonkä olivat tehneet kuopiolaisen Puijonsarven koulun oppilaat Simo Lyyra, Taneli Oja, Tarja Kekkonen ja Aleksi Hirvonen.


Kari Salmela kävi tutustumassa kilpailutöihin tuomariston vielä miettiessä kilpailun tulosta. Jutussa on mukana Paloauto K94:n tekijät.

kuuntelekuuntele Kesto 4'29"
     
Kuva: Kari Salmela

Tällä työllä lähdetään Espooseen valtakunnalliseen loppukilpailuun. 4-6 luokkalaisten sarjan voittaja Paloauto K-94 ja kuopiolaisen Puijonsarven koulun oppilaat Simo Lyyra, Taneli Oja, Tarja Kekkonen ja Aleksi Hirvonen.

 
Kuva: Kari Salmela

Lentokoneessa on irroitettava ohjaamo, johon voi tarvittaessa kätkeä vaikka pääsiäiskarkkeja. Lelun valmistajat ovat Johanna Palvimo, Miro Toivanen, Katariina Loikkanen ja Joonas Tahvanainen Snellmanin koulusta Kuopiosta.

     
Kuva: Kari Salmela

Lääkeruiskun ilmanpaineella toimivat Tankerin kippi ja vesiruisku. Lelun tekivät Emmi Yli-Härsilä, Henri Keinänen, Roope Hirvonen ja Jasperi Kivimäki Puijonsarven koulusta Kuopiosta.

 
Kuva: Kari Salmela

Lentävä Leo, punainen ja pehmeä. Sen tekivät Janne Kaurio, Ville Väisänen, Jeremias Skyttä ja Aleksi Korhonen Könönpellon koulusta Varkaudesta.

     


Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

 • Jenni Rajahalme, Teknologiateollisuus ry
 • Simo Lyyra, Taneli Oja, Tarja Kekkonen ja Aleksi Hirvonen,
  Puijonsarven koulu, Kuopio
 • Johanna Palvimo, Miro Toivanen, Katariina Loikkanen ja Joonas Tahvanainen,
  Snellmanin koulu, Kuopio
 • Emmi Yli-Härsilä, Henri Keinänen, Roope Hirvonen ja Jasperi Kivimäki,
  Puijonsarven koulu, Kuopio
 • Janne Kaurio, Ville Väisänen, Jeremias Skyttä ja Aleksi Korhonen,
  Könönpellon koulu, Varkaus

1.4.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: