Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Savonian hakijämäärät kasvussa, muualla laskua

Savonia AMK:n hakijamäärät kasvoivat tänä keväänä peräti 11 prosentilla edellisvuodesta. Saavutus on harvinainen, sillä muun maan hakijamäärät ammattikorkeakouluihin laskivat 8 prosentilla.

Savoniassa uskotaan ennakkoluulottoman markkinoinnin ja kahden vuoden tauon jälkeen hakuun tulleiden kahden tutkinnon tuottaneen tulosta.

  Kuva: Kimmo Nyyssönen
     

Ensihoitajan ja toimintaterapeutin opinnot vetävät nuoria. Savoniassa esimerkiksi ensihoitajan koulutusohjelmaan haki 15 nuorta aloituspaikkaa kohden. Muissa aineissa Savonian keskiarvo on runsaat kaksi hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Erityisen suosittuja hakukohteita olivat sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmat, kun taas tekniikan vetovoima palopäällystökoulutusta lukuun ottamatta oli heikohkoa.

Varkauden koulutusohjelmien kehitys ei ole ollut odotusten mukainen, sillä hakijamäärissä ei yrityksistä huolimatta ole saatu aikaan positiivista käännettä.
Iisalmessa hakijoiden ehdoton suosikki oli ensimmäistä kertaa ollut agrologin amk -tutkintoon.

     
Kuva: Kari Salmela

Opintoasioiden päällikkö Sari Kohvakka

 


Opintoasioiden päällikkö Sari Kohvakka kehuu myös Savonian rajua markkinointikampanjaa.

Ennakkoluuloton kampanja tv:ssä ja radiossa nosti Savonian kiinnostavuutta. Esimerkiksi tv-mainosten aikana Savonian nettisivujen kävijämäärät nousivat rajusti, kertoo Sari Kohvakka.

kuuntelekuuntele Kesto 9'45"


Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Opintoasioiden päällikkö Sari Kohvakka, Savonia AMK

2.5.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: