Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Ammattina huippu-urheilu

Pohjois-Savossa on pitkät perinteet ammatillisen koulutuksen ja lukio-opintojen sekä huippu-urheilun yhteensovittamisesta. Vuonna 2003 perustettu Pohjois-Savon urheiluakatemia on tuonut urheilijoille mahdollisuuden myös korkea-asteen opintoihin.

Urheiluakatemia toimii oppilaitosten, lajiliittojen sekä kuntien yhteisenä hankkeena tiiviissä yhteistyössä Suomen Olympiakomitean ja Opetusministeriön kanssa.

  Kuva: Anne Heikkinen
     
Kuva: Anne Heikkinen

Toiminnanjohtaja Heikki Turunen

 

Pohjois-Savon urheiluakatemian toiminnanjohtaja Heikki Turunen kertoo, että Suomessa on tällä hetkellä yhteensä 12 vastaavanlaista urheiluakatemiaa.

Pohjois-Savossa toiminnan piirissä on kaikkiaan noin 280 opiskelijaa, joista 130 opiskelee lukiossa, 80 ammatillisessa koulutuksessa ja loput korkea-asteella Savonia-ammattikorkeakoulussa tai Kuopion yliopistossa.

kuuntelekuuntele Kesto 4'14"
     
Eri puolilla Suomea toimivat urheiluakatemia ovat tähän saakka toimineen varsin itsenäisinä, mutta nyt olympiakomitea on lähdössä koordinoimaan urheiluakatemioiden toimintaa valtakunnan tasolla. Se myös myöntää auditoinnin perusteella virallisia urheiluakatemiastatuksia.
     

Tavoitteena on saada toiminnasta entistäkin laajempaa ja tehokkaampaa.

 
kuuntelekuuntele Kesto 5'12"


Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Toiminnanjohtaja Heikki Turunen, Pohjois-Savon urheiluakatemia

13.8.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: