Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Tuoteajattelu jyllää konetekniikan opetuksessa

Kuopiolaiset insinööriopiskelijat pakertavat tulevaisuudessa moottoripyörän rakentamisen kimpussa kun Savonia-ammattikorkeakoulun tekniikan yksikkö uudistaa opetustaan. Kyse on tuotepohjaisesta opetuksesta, johon konetekniikan alalla ollaan siirtymässä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön hankerahoituksen siivittämänä.

  Kuva: Anne Heikkinen
     
Kuva: Anne Heikkinen

Projektipäällikkö Tatu Westerholm

 

Toukokuun alussa alkaneessa hankkeessa pyritään synnyttämään uusia pedagogisia malleja perinteisen tekniikan opetuksen rinnalle. Tuoteajattelun periaatteena on, että opetukseen liitetään todellinen tuote, jonka parissa työskentely linkittyy eri kursseilla käytävään teoriaopetukseen.

Savonia-ammattikorkeakoulussa tuotepohjaista opetusta viedään eteenpäin design moottoripyörän avulla, kertoo projektipäällikkö Tatu Westerholm:

kuuntelekuuntele Kesto 6'01"
     
Kuva: Anne Heikkinen

Asiamies Mervi Sibakov

 

Savonia-ammattikorkeakoulun hanke on yksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoittamista koulutuksen kehittämisen hankkeista. Kevään hakukierroksella rahoitetaan kaikkiaan kolmea ammattikorkeakoulujen hanketta ja kuutta yliopistojen opetuksen kehittämiseen liittyvää hanketta.

Asiamies Mervi Sibakov toteaa, että teknologiateollisuudella on selvä huoli alan koulutuksen vetovoimaisuudesta ja työelämävastaavuudesta. Myös opintojen keskeyttämisprosentin jatkuvaan nousuun on saatava muutos. Sibakov toteaa, että uusia opetusinnovaatioita siis todella tarvitaan:

kuuntelekuuntele Kesto 6'59"


Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Projektipäällikkö Tatu Westerholm, Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Asiamies Mervi Sibakov, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö

16.8.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: