K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Uutta tietoa koira-allergioiden vasta-aineista

Erilaiset allergiat yleistyvät jatkuvasti niin Suomessa kuin muissakin länsimaissa. Arvioiden mukaan jopa 30 prosenttia suomalaisista kärsii allergisesta nuhasta ja noin 20 prosenttia suomalaislapsista oireilee allergisesti ihollaan. Syitä allergioiden yleistymiseen on haettu muun muassa liian siististä ja hygieenisestä ympäristöstämme.

 


 

Filosofian maisteri Soili Saarelaisen tuoreessa väitöstutkimuksessa saatiin uutta tietoa koira-allergioiden vasta-aineista. Väitöskirjatutkimus koostui neljästä osatyöstä, joista kahdessa aineisto koostui allergiapotilaiden sekä terveiden verrokkihenkilöiden seeruminäytteistä. Kahdessa osatyössä käytettiin eläinmalleina kuutta eri hiirikantaa.

Saarelaisen mukaan erityisen kiinnostava löytö oli se, että koira-allergiset tunnistavat myös ihmisen omia proteiineja. Mitä löydös tarkoittaa allergian tutkimuksen tai hoidon kannalta?

kuuntelekuuntele Kesto 13'39"

 

 

 

Filosofian maisteri Soili Saarelaisen kliinisen mikrobiologian ja immunologian alaan kuuluva väitöskirja IgE- ja T-soluvälitteinen ristireaktiivisuus eläinperäisille lipokaliiniallergeeneille tarkastettiin Kuopion yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa perjantaina 15.2.2008.


Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Filosofian maisteri Soili Saarelainen

8.3.2008
Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: