K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

 

 

 
  Matti Uusitupa (vas) vastaanotti OP-lahjoituksen Kuopion OP:n toimitusjohtajalta Jaakko Ojanperältä ja Joensuun OP:n toimitusjohtajalta Antti Heliövaaralta. Kuva: Maarit Kuokkanen

Itä-Suomen yliopistolle merkittävä lahjoitus

Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon Osuuspankit ovat lahjoittaneet 100 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle.
- Tällä lahjoituksella kannamme alueellista yhteiskuntavastuuta, mikä kuuluu olennaisena osana osuuspankkitoimintaan, sanoo toimitusjohtaja Antti Heliövaara Joensuun Seudun Osuuspankista.

Lahjoitettavat varat kanavoidaan yliopiston peruspääomaan käytettäväksi yliopiston päättämällä tavalla muun muassa alueellisen tutkimustoiminnan kehittämiseen. Lahjoituksessa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon OP-liiton 28 jäsenpankkia. Vastaavia hankkeita on käynnissä myös muiden OP-liittojen ja maakuntayliopistojen välillä.

Kuopiossa lahjoituksen vastaanottanut Kuopion yliopiston rehtori Matti Uusitupa piti lahjoitusta merkittävänä.
- Tällä lahjoitus on merkittävä lisä Itä-Suomen yliopiston pääomittamisessa.
Uusitupa muistutti, että valtio on luvannut antaa omasta pussistaan 2,5-kertaisesti kerätyn summan, jos se ylittää miljoonana euroa.

Yliopistot huolissaan keräysajan pituudesta

Yliopistoilla on pääomapottinsa keräämiseen annettu aikaa vuoden 2010 loppuun. Meneillään oleva talouden taantuma on häirinnyt pahasti keräystä.
- Kyllä keräysaikaa pitäisi saada jatkettua vuoden 1011 loppuun tai jopa 2012 loppuun. Tästä ylipistot ovat yksimielisiä.
- Taantuma on haitannut selvästi keräystä. Meillä on Itä-Suomen yliopistolla koossa noin 450 000, mutta olemme optimistia, että saamme kokoon miljoona euroa, jopa enemmänkin, sanoo Uusitupa.

OP lupaa lisää yhteistyötä

Toimitusjohtaja Jaakko Ojanperä Kuopion Osuuspankista sanoo, että Itä-Suomessa osuuspankkien ja yliopiston yhteistyö ei rajoitu eikä pääty tähän yhteen lahjoitukseen, vaan tarkoituksena on saada aikaan pitkäjänteinen yhteistyösuhde.

- Finanssiyrityksenä pyrimme voittamaan pankki- ja vakuutusasiakkaan elinikäisen luottamuksen. Pitkäjänteisyys sopii meille ohjenuoraksi myös yhteistyöhön yliopiston kanssa. Osuuspankkien ja maakuntayliopiston yhteinen tavoite on turvata Itä-Suomen kehittyminen, sillä alueellisuus on molempien toiminnan keskeinen kulmakivi.

kuuntele Kesto 6'21"
 


Toimittaja: Kari Salmela

8.9.2009

 
Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: