K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Jättilahjoitus OLVI-säätiöltä Itä-Suomen yliopistolle

 
  Olvi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sinnemaa (vasemmalla) luovuttaa lahjakirjan Matti Uusituvalle. Rehtori Kalervo Väänänen seuraa vierestä.
   

Itä-Suomen yliopiston varainhankinta harppasi ison askeleen eteenpäin kun iisalmelainen OLVI-säätiö lahjoitti yliopistolle miljoona euroa. Lahjoitus on yksi suurimmista yliopistojen varainhankinnan hyväksi tehdyistä lahjoituksista koko maassa.

Kuopion yliopiston rehtori Matti Uusitupa totesi lahjoituksen luovutustilaisuudessa, että jättilahjoitus nostaa Itä-Suomen yliopiston varainhankinnan Turun, Jyväskylän ja Oulun yliopistojen keräämien lahjoitusten tasolle. Itä-Suomen yliopistolla on nyt kasassa kaikkiaan noin 1,7 miljoonaa euroa.

- Säätiön lahjoittamasta miljoonasta kasvaa valtion 2,5-kertoimen ansiosta 3,5 miljoonan euron potti yliopiston pääomaan. Tämä on siis yliopiston kannalta todella merkittävä lahjoitus ja toivottavasti myös innostaa muitakin alueen toimijoita mukaan varainhankintaan, Uusitupa toteaa.

Vuoden 2010 alussa aloittavan Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Kalervo Väänänen haluaa korostaa myös pienempien lahjoitusten merkitystä.
- Nyt julkisuudessa ovat olleet suuret, lähennä yritysten tekemät lahjoitukset, mutta yhtä tärkeitä meille ovat pienemmätkin, yksityisten henkilöiden tekemät avaukset. Pienistä puroista kasvaa suuria virtoja, Väänänen muistuttaa.

OLVI-säätiön lahjoitus on satsaus itäsuomalaiseen tutkimukseen ja koulutukseen nyt ja tulevaisuudessa. Lahjoitus konkretisoituu myös käytännössä.
- Säätiö saa oman nimikkoluentosalin Meditekniaan, Matti Uusitupa lupaa. Mediteknian auditorio nimetään joko OLVI-säätiön tai OLVIn mukaan.

OLVI-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sinnemaa kertoo, että vuonna 1955 perustettu säätiö avustaa lasten ja vanhusten hyväksi tapahtuvaa toimintaa, vähävaraisten nuorten opintoja, kotiseututyötä sekä edistää kala- ja maatalouden kehittämistä. Säätiö jakaa vuosittain useita satoja tuhansia euroja apurahoina, stipendeinä, avustuksina ja erilaisina palkintoina.

Itä-Suomen yliopistolle tehty lahjoitus sopii Heikki Sinnemaan mukaan erinomaisesti säätiön toiminta-ajatukseen.

kuunteleKesto 1'29"

 


Kuvat: Raija Törrönen, Kuopion yliopisto
Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Hallituksen puheenjohtaja Heikki Sinnemaa, OLVI-säätiö

7.12.2009

 
Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: