Lentokoneasentajan perustutkinto

Jaa sivun osoite |

Yksikään kapteeni ei lähtisi lennolleen, ellei hän luottaisi heihin. Jokainen sotien sankarilentäjä jakaa saavutuksensa heidän kanssaan. He ovat lentokoneasentajia, jotka pitävät huolen siitä, että pilotilla on käsissään kone, joka toimii moitteettomasti.

Tarkkuus ja huolellisuus ovat ominaisuuksia, joita asentajan työssä vaaditaan. Siksi näihin ominaisuuksiin kiinnitetään huomiota jo koulutusvaiheessa. Toisen asteen asentajakoulutus antaa erinomaiset perusvalmiudet alalle.

Alaa on pidetty perinteisesti miehisenä, mutta nyt naisten esiinmarssi on alkanut tälläkin alalla. Asiantuntijat painottavat lentokoneasentajan työn sopivan myös naisille sekä siviili- että sotilasilmailussa.

 

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Lentokoneasentajan koulutus myötätuulessa

Koulutuspäällikkö Olli Kankimäen hymy on herkässä. Lentokoneasentajakoulutuksen suosio on ollut tasaisessa kasvussa perustamisestaan lähtien vuodesta 2002.

Opettaja Seppo Huittinen puolestaan kehuu tulevien lentokoneasentajien opiskelumotivaatiota on kauttaaltaan hyväksi, vaikka yli puolet opiskelusta on teoriaa.

» Lue lisää

 

Pieni, tiivis ja hyvähenkinen yksikkö

Keväällä 2010 lentokoneasentajan koulutuksen päättävät Pauliina Kulo, Miia Lappalainen ja Erkki Luomi jakavat vuolaasti kiitosta niin opettajille, pienelle opetusyksikölle kuin sen hyvälle hengellekin.

– Jos kiinnostaa tekniikka ja tällainen pieni koulu, niin kannattaa hakea, tiivistää Miia Lappalainen opiskelijoiden tunnelmia.

» Lue lisää

 

Kersantti Serguskin kiittelee asentajakoulutusta

Pauli Serguskinin haave oli jo pikkupoikana päästä joskus lentokoneasentajaksi. Haave vain vahvistui kun nuori mies katseli Karjalan Lennoston silloisen kaluston, MIG-hävittäjien lentoa Savon taivaalla.

Ja haave toteutui. Savon ammatti- ja aikuisopiston lentokoneasentajalinjan käynyt Serguskin pääsi Ilmavoimien varusmieskoulutuksen kautta eteenpäin ja kuuluu tänään Karjalan Lennoston asentajaryhmään. Lennostossa kersantti Serguskinin paikka on tärkeässä Hornet-hävittäjiä huoltavassa ryhmässä.

» Lue lisää

 

Asentajien perusopetus täyttänyt tehtävänsä

Kapteeni Anssi Komulainen Karjalan Lennostosta antaa kiitosta Savon ammatti- ja aikuisopiston asentajakoulutukselle. Lennosto on haluttu harjoittelupaikka opiskelijoiden keskuudessa ja Komulainen on päässyt seuraamaan aitiopaikalta jo vuosien ajan tulevien asentajien intoa.

– Motivaatio on hyvä ja sinne hakeutuu sellaiset ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta. Koulutuksesta saa hyvät perusteet ilmavoimien toimintaan, sanoo Komulainen.

» Lue lisää

 


Linkkejä:

  • Savon ammatti- ja aikuisopisto 

» Ammattiesittelysarjan etusivu

Footer