Pakkolaitoksesta vapautuneet uusivat rikoksensa

Kari Salmela - 25.8.2004 - 15:49:00

Lääketieteen lisensiaatti Jarmo Paanila tutki väitöskirjaansa kaikki pakkolaitoskäsittelyyn tuomitut vuosilta 1971-1995 ja teki synkän johtopäätöksen. 102 henkirikoksen tehnyttä pakkolaitosvankia teki vuoteen 1995 mennessä 104 ruumista.

Kuopion yliopistossa tarkastetussa väitöskirjassaan Paanila laski saman joukon tehneen vapautumisensa jälkeen kaikkiaan 378 väkivaltarikosta.

Pakkolaitokseen tuomitsemista harkitaan, jos henkilö, joka on tehnyt vakavan henkirikoksen tai sen yrityksen, uusii tekonsa.

kuuntele Kesto 4'22

Paanila päätyi väitöskirjassaan siihen johtopäätökseen, että meidän pitäisi tunnustaa suoraan tämän pienen väkivaltarikosten uusijoiden ryhmän olemassaolo. Ryhmän johon mikään ei enää tehoa.

Paanila myös iskee arkaan paikkaan toteamalla, että joidenkin henkilöiden kohdalla tulisi harkita yhteiskunnan ulkopuolelle sulkemista kokonaan.

kuuntele Kesto 3'37"

Paanilan tutkimus päättyi vuoteen 1995. Sen jälkeen Suomi on saanut haukkoa henkeään järjestäytyneen rikollisuuden vyöryessä maahan. Paloittelusurmat, ruumiiden kätkemiset, pedofiilioikeudenkäynnit, jne.

Rikokset ovat raaistuneet.
Miten demokratia, kansankoti selviää tässä taistelussa raaistunutta rikollisuutta vastaan?

kuuntele Kesto 6'13

kuuntele Kesto 2'14"

 


Haastateltavana:

  • Lääketieteen lis. (väit) Jarmo Paanila, Kuopion yliopisto

 

Lähettäjä: Nimetön (vieras) - 8.6.2012 - 17:03:40

Viimeaikaisten rikosuutisointien valossa näyttää olevan perusteltua väittää, että nk. pyttyvangeissa on henkilöitä, joihin tulisi kohdentaa seurantaa myös vapautumisen jälkeen sekä myös sellaisia, jotka toimillaan ovat pysyvästi osoittaneet kyvyttömyytensä sopeutua yhteiskunnan jäseniksi. Toivottavasti lainsäädäntö tulevaisuudessa huomioi tämän pienen kansanosan, jotta vältymme uusilta murhenäytelmiltä vankilan porttien avautuessa. Ihmisen rajallinen kyky uudelleen orientoitumiseen tuli tässä väitöskirjassa kiistatta osoitetuksi. Toivottavasti pähkinä ei ole liian kova purtavaksi sangen liberaalille lainsäädännöllemme.

Footer