Kukkaa pukkaa - kannabiksen kotikasvatus yleistyy

Kimmo Salvén - 15.3.2012 - 13:04:27

Kannabiksen kotikasvatus on yleistynyt huimasti. Viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa arvioidaan, että jopa 40 000 - 60 000 suomalaista olis jossain vaiheessa kasvattanut kannabista, aktiivikasvattajien määrän arveltiin jäävän alle 10 000.

Joka kymmenes suomalainen kertoi tuntevansa henkilökohtaisesti jonkun kannabiksen kasvattajan.

Kotikasvattajat kasvattavat kannabista lähinnä omaan ja lähipiirin käyttöön, mutta ei niinkään myyntiin.
– Myyntiä ja rahallista intressiä oli hyvin vähän, rahasummat oli ihan muutaman sataa euroa. Lähes puolet ei ollut koskaan myynyt omasta sadostaan yhtään mitään, toteaa dosentti, osastonjohtaja Pekka Hakkarainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Hakkarainen oli kertomassa kannabikden kotikasvatuksen yleistymisestä KYSin ja Itä-Suomen yliopiston järjestämässä koulutustilaisuudessa.

Itse kasvattamisen katsotaan olevan hyvä tapa saada varmuutta kannabiksen saannin osalta, mutta myös hyvä keino pysytellä erossa kannabiksen katukaupasta ja näin rikollisista piireistä.
– Hyvin moni tutkittavista kertoi, että haluaa pysytellä erossa laittomitla markkinoilta ja siihen liittyvästä bisneksestä. Vähän samaan tapaan harrastuksena kuin moni kasvattelee esimerkiksi chiliä, he sitten kasvattelevat tätä omaa kukkaansa, Hakkarainen kertoo.

Kuuntele Hakkaraisen haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 16'15"

 

Footer