Aspekti 9.9.2012

Toimitus - 9.9.2012 - 17:00:00

AspektiAspekti Yle Puheella sunnuntaina 9.9.2012.

Puhutaan aluksi nuorten seksuaaliterveydestä - tietoahan nuorille on tarjolla seksuaaliterveyteen liittyen, kouluissa annetaan seksuaalikasvatusta ja kouluterveydenhoitajat auttavat nuoria heitä askarruttavissa kysymyksissä. Mutta millaista tietoa nuoret ovat vailla, jos kysymyksiä pääsee esittämään anonyymisti verkon välityksellä?

Ei ole mitään syytä välttää lapsiperheessä lemmikkien hankkimista siinä mielessä, että niistä olisi allergologista haittaa tai haittaa räkätautikierteeseen. Mutta voiko koira suojata pikkulasta hengitystieinfektioilta?

Kiina on tällä hetkellä monellakin tapaa maailman polttopisteessä. Ei liene mikään ihme, että kiinalaisten toimijoiden kanssa halutaan erilaista yhteistyötä.  Yksi tapa avata yhteistyökanavia on ystävyyskaupunkisopimuksen tekeminen ja sen kautta erilaisten yhteistyömuotojen hakeminen. Suomalaisia kaupunkeja kiina-yhteistyö kiinnostaakin selvästi, sillä ystävyyskaupunkisopimuksia Suomen ja Kiinan välillä on jo yli 30.

Sarjassa Peruskoulun käsikirja vanhemmille luvassa viimeinen osa - tällä kertaa pohditaan, millaista tukea lapsi tarvitsee koulutaipaleensa varrella ja mitä lapselta voi tai pitää vaatia koulunkäyntiin liittyen. Entä mitä on alisuoriutuminen ja toisaalta koulu-uupumus?

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Lähettäjä: Nimetön - 13.9.2012 - 23:56:38

Viiminen osa jäi tuosta käsikirjasta kuulematta, onneksi löytyi täältä. Kiitos!

Footer