Ajokortilla sosiaaliseen mediaan

Anne Heikkinen - 14.9.2011 - 12:10:54

Sosiaalisen median eli somen ilosanomalta on tuskin kukaan voinut välttyä. Facebook, Twitter ja lukuisat muut sosiaalisen median välineet ovat asettuneet osaksi arkeamme sangen nopealla aikataululla. Mutta osaammeko hyödyntää tätä yhteisöllistä mediaa ja varoa virtuaalimaailman sudenkuoppia?

– Sosiaalinen media nähdään usein vain välineenä, kuten Facebook, Twitter tai Google+, mutta kyse on toimintakulttuurin muutoksesta vuorovaikutteisempaan ja yhteisöllisempään suuntaan, määrittelee viestintäkonsultti Oskari Uotinen InFlow viestintätoimistosta.

Uotinen on starttaamassa uudenlaista sosiaalisen median koulutusta. Tietokoneen ajokortti löytyy jo monen suomalaisen takataskusta ja pian on mahdollista suorittaa myös sosiaalisen median ajokorttikoulutus.
– Tavoitteena on antaa perusymmärrys siitä, mitä sosiaalinen media on, mihin sitä voi hyödyntää, mitä tulee huomioida ja mitä riskejä someen liittyy henkilökohtaisesta käytöstä organisaatioihin asti. Sosiaalinen media tuodaan lähelle omaa kokemusmaailmaa ja omia käyttötarkoituksia.

 

Hypetys haihtuu?

Sosiaalisen median läpimurto on ollut nopea ja tehokas.
– Sosiaaliseksi mediaksi kutsuttavia välineitä on ollut pitkään, esimerkiksi erilaiset keskustelufoorumit, mutta sosiaalinen media itsessään on suhteellisen uusi käsite. Suomessa hypetyksen laukaisi Facebook, jossa on jo kaksi miljoonaa suomalaista käyttäjää, Uotinen kertaa.

Toisaalta sosiaalisen median hyökyaaltoon on näkyvillä vastaliikkeitä. Tuoreen selvityksen mukaan osa käyttäjistä olisi jo väsymässä yhteisöllisen median hypetykseen ja myös yksityisyyteen ja tekijänoikeuksiin liittyvä kysymykset ovat nousemassa entistäkin ajankohtaisemmiksi.

Oskari Uotisen mukaan sosiaalinen media nähdään usein liian kapeana käsitteenä.
– Sosiaalisen median raja on hälvenemässä ja siitä on tulossa arkea, emme edes havaitse mikä on somea ja mikä ei. Sosiaalinen media tulee esimerkiksi enemmän ja enemmän mukaan perinteisille nettisivuille tai vaikkapa keskusteluominaisuudet uutisten perässä, sekin on sosiaalista mediaa.

kuuntele Kesto 16'50"

 

Lähettäjä: Jari (vieras) - 20.9.2011 - 10:54:09

Ajankohtainen ja kiinnostava aihe, mutta näkökulma oli vähän turhan organisaatioviestintäkeskeinen.
Meni muutenkin vähän mainoksen puolelle tämä ohjelma. Asianomainen viestintätoimisto voisi hoitaa nämä mainoshommat jossakin ihan muualla.

Footer