Aikuiskoulutustietoa yhdestä pisteestä

Anne Heikkinen - 10.11.2011 - 12:03:12

– Savon ammatti- ja aikuisopisto on iso ja hajallaan toimiva oppilaitos, joten asiakkaan on haasteellista tietää, kenen puoleen kääntyä. Nyt tieto löytyy yhdestä paikasta, perustelee aikuiskoulutusjohtaja Marja Vartiainen tänään avatun aikuiskoulutuksen palvelupisteen tarvetta.

Presidentinkadulta löytyvässä palvelupisteessä on tarjolla tietoa ja opastusta oppilaitoksen tarjoamiin ammatillisiin perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksiin useille eri aloille.

Aikuinen oppiminen ottaa huomioon jo aiemmin opitut tiedot ja taidot.
– Aikuiset opiskelevat samoja perustutkintoja kuin nuoriso, mutta näyttötutkintopohjaisesti. Kaikille aikuisopiskelijoille tehdään opintojen henkilökohtaistaminen, eli katsotaan mitä voidaan aiemmin opitusta tunnistaa ja tunnustaa, ihan kaikkea ei ole pakko koulun penkillä suorittaa.

Ammattitutkintojen ohella aikuisille on tarjolla muun muassa lisäkoulutuksia tai lyhyitä täsmäkoulutuksia, kuten kieli- tai atk-koulutusta.

Savon ammatti- ja aikuisopistossa opiskelee vuosittain eri laajuisissa koulutuksissa noin yhdeksäntuhatta aikuista.
– Tällä hetkellä sosiaali- ja terveysala on valtakunnallisesti ja meidänkin alueella korostunut. Lisäksi Kuopion alueella on painottunut liiketalous, kun tänne on tullut suuria kaupan keskittymiä, kuten tulossa oleva Ikea, Marja Vartiainen toteaa.

Kuuntele aikuiskoulutusjohtaja Marja Vartiaisen haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 4'14"

 

Aikuiskoulutuksen palvelupiste löytyy osoitteesta Presidentinkatu 3, Kuopio.

 

Footer