Karppauksesta sydäntauti

Yle Savo - 3.7.2012 - 07:20:08

Pitkäaikainen vähähiilihydraattinen ruokavalio altistaa sydänsairauksille ja aivohalvauksille, todetaan laajassa ruotsalaistutkimuksessa. Tutkimus on julkaistu arvostetussa British Medical Journal -julkaisussa.

Ruotsalaistutkimuksessa oli mukana lähes 44 000 naista.

Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen professori Matti Uusitupa sanoo, että tulos ei ole iso yllätys.

- Jo viime syksynä varoittelimme vähähiilihydraattisten ruokavalioiden haitallisista vaikutuksista. Toivottavasti tämä nyt panee ihmiset ajattelemaan, kannattaako jokaiseen muotidiettiin lähteä mukaan, professori Uusitupa sanoo.

Uusituvan mielestä parhaita terveyden lähteitä ovat ruisleipä, muut täysjyvävalmisteet, kasvikset, hedelmät ja kotimaiset marjat.

Yle Savo

 

 

Lähettäjä: Esa (vieras) - 7.7.2012 - 20:36:16

En lähde väittelemään vähähiilihydraattisen ruokavalion mahdollisista hyödystä tai haitoista "terveille" ihmisille mutta DIABEETIKOILLE se on ainoa auttava ruokavalio. Oma kokemus sen todistaa. Ennen ruokavalioon ryhtymistä sokeriarvoni olivat aina yläkantissa 12-20 kovalla lääkityksella mm insuliinilla. Nyt en lääkkitystä tarvi ja arvot 5-10. Joten hyvää kesää vaan Professori Uusitupa ja muut arvostelijat.

Footer