Tarina-käytävä kerää ja jakaa oppimiskokemuksia

Kimmo Salvén - 18.9.2012 - 17:08:28

Kuopiolaiset aikuisopiskelun mahdollistavat koulutusorganisaatiot haastavat savolaiset jakamaan kokemuksiaan ja tarinoitaan elinikäisen oppimisen näkökulmasta. Ihmisten tarinoista koostuvan tilataideteoksen tarkoitus on innostaa, kertoa ja koota kokemuksia opiskelun merkityksestä eri elämäntilanteissa.

Omat positiiviset, onnistumisista, elämänmuutoksista, pienistä tai suurista kokemuksista kertovat tekstit voi kirjoittaa vapaamuotoisesti esimerkiksi tarinan, runon, lausahduksen tai sloganin muotoon.

Tarinoita kerätään Kuopion kansalaisopiston Puistokartanon edessä sijaitsevaan puistoon rakentuvaan Tarina-käytävään, johon kukin saa käydä ripustamassa oman tarinansa narulla tai pyykkipojalla ohikulkijoiden tutustuttavaksi. Viikon päätteeksi Tarina-käytävästä on syntynyt paikkakuntalaisten oma tilataideteos, joka pitää sisällään innostavia tarinoita siitä, mitä opiskelu on heille antanut.

– Tämä on aika erikoinen tapahtuma, tämä on viikon täällä ja ihmiset voivat iltakävelyllä käydä täällä lukemassa toisten kokemuksia ja saada sitä kautta itselleen ideoita oppimisesta ja aktivoitua, toteaa Humanistisen ammattikorkeakoulun TKI-päällikkö Mikko Karinen.

– Ajateltiin, että näin voidaan tuoda paremmin tätä asiaa ja elinikäisen oppimisen teemaa esiin, laitetaan ne opiskelijat ja ihmiset itse osallistumaan tähän niin sanottuun tilataideteokseen. Tänne voi tuoda niitä omia kirjoituksia ja silleen saada vertaistukea ja tarinoita eteenpäin, mikä voisi innostaa naapuria tai jotain ohikulkijaa muuten mukaan, ja rohkaista siihen elinikäiseen oppimiseen, kertoo Snellman-kesäyliopiston suunnittelija Sanna Yli-Patola.

Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen kampanjaa (ent. Aikuisopiskelijan viikko) vietetään Unescon aloitteesta jo yli 50 maassa. Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen viikkoa on vietetty valtakunnallisesti ja Kuopiossa vuodesta 1998 lähtien. Kampanjan suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kuuntele Jaana Hakkaraisen puheenvuoro sekä Mikko Karisen ja Sanna Yli-Patolan haastattelu:

kuuntele Kesto 8'54"

 

Footer