Metsäkoneenkuljettajakoulutus turvattu Toivalassa

Yle Savo - 21.10.2013 - 08:25:22

Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) myönsi perjantaina luvan Savon ammatti- ja aikuisopistolle metsäkoneenkuljettajakoulutuksen järjestämiseen Siilinjärven Toivalaan.

Toivalassa on annettu metsäkoneenkuljetuskoulutusta kymmenen vuotta, mutta se on ollut Jyväskylän koulutuskuntayhtymän järjestämä. Koulutus on ollut myös lakkautusuhan alla, sillä Jyväskylä on halunnut vähentää aloituspaikkoja ja irtisanoa nykyisen sopimuksen Toivalan koulutuksesta.

 

Lupaa toivottu maakuntaan jo pitkään

Krista Kiuru sanoo, että uusia järjestämislupia myönnetään erittäin harvoin, mutta tässä tässä tapauksessa se oli perusteltua.

– Pohjois-Savossahan on koulutus- ja työvoimatarve-ennusteiden mukaan metsäkoneenkuljettajatarve on erityisen kasvava. Koulutustarjontaa on mahdollista ehkä myös hieman kasvattaa nykyisestä. Eli tällä päätöksellä turvataan se tilanne, että koulutusohjelma ei lopu, vaan vahvistuu ja saa itsenäisen luvan.

Järjestämislupaa on yritetty jo pitkään saada maakuntaan. Erityisesti SDP:n siilinjärveläinen kansanedustaja Tuula Väätäinen on ajanut asiaa useasti.

– Väätäinen tuli jälleen viime viikolla kysymään, että eikö Toivalaan voisi lupaa myöntää. Olen tämän viikon pohtinut asiaa ja päätin myöntää luvan tänään, Kiuru toteaa.

Metsäkoneenkuljettajakoulutuksessa on Toivalassa vuosittain 60 aloituspaikkaa.

Yle Savo

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer