Taidekasvatus avaa ovia erilaisiin maailmoihin

Anne Heikkinen - 10.10.2013 - 09:51:12

Kuopion taidemuseo on vallattu värein, valoin ja eksoottisin tuoksuin. Mukara mukara -näyttely on kansainvälinen taidebasaari, jossa kohtaavat nuoret kuvantekijät eri puolilta maailmaa. Näyttelyn punaisena lankana on taidekasvatus.

– Ajattelen taidekasvatusta sillä tavalla, että sen tärkeä tehtävä on empatian herättäminen. Se voi herättää ajattelemaan ja sitä kautta arvostamaan erilaisia kulttuureja ja toisia ihmisiä, kuvaa näyttelyn äiti, taidekasvattaja Liisa Kauppinen.

Kauppinen tunnetaan erityisryhmien taidetoiminnan kehittäjänä. Kuopion näyttelyssä on mukana nuoria kuvantekijöitä Savon lisäksi Vienan Karjalasta, Namibiasta ja Beninistä.

– Mukara mukara on kokemuksellinen näyttely. Tänne on luotu erilaisia tiloja, kuten basaarikuja, telttoja sekä studio, jossa pyörii elokuvia. Tavoitteena on, että kulttuurit tulisivat koettaviksi ja lähelle ihmistä.

Kuuntele Kauppisen ja museokeskuksen päällikkö Aija Jaatisen haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 5'24"

 

Mukara mukara -näyttely avautuu Kuopion taidemuseossa torstaina 10.10.2013 klo 18 ja on avoinna helmikuun puoliväliin saakka. Näyttelyyn liittyy erilaisia työpajoja sekä luentoja Afrikan taide-elämästä ja Vienan runokylistä.

Lisätietoja: taidemuseo.kuopio.fi

Lisää kuvia Facebookissa: Kuopion taidemuseo - Mukara mukara

Kuopion museoiden näyttelyitä

 

Footer