Savonia menestyi syksyn yhteishaussa

Kimmo Salvén - 9.10.2013 - 11:10:20

Savonia-ammattikorkeakoulu menestyi tämän syksyn yhteishaussa, yhtä aloituspaikkaa kohti oli peräti viisi hakijaa.

Savoniassa haussa oli viisi eri koulutusohjelmaa Iisalmessa ja Kuopiossa. Yhteensä ensisijaisia hakijoita koulutusohjelmiin oli 806, kun aloituspaikkoja oli 171. Nuorisokoulutuksen koulutusohjelmissa hakijoita oli 5,17 aloituspaikkaa kohti, aikuisten koulutusohjelmissa vastaava luku oli 3,87.

Nuorisoasteen koulutuksessa suosituin oli terveydenhoitotyön koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli 249. Aikuiskoulutuksessa eniten hakijoita oli hoitotyön koulutukseen, jossa 30:ntä aloituspaikkaa tavoitteli 186 ensisijaista hakijaa. Myös tekniikan alan tietotekniikkakoulutukseen oli ensisijaisia hakijoita yli kaksinkertainen määrä aloituspaikkaa kohti (aloituspaikkoja 30, ensisijaisia hakijoita 79).

Suurin osa syksyn haussa olevista koulutuksista järjestetään Kuopion kampuksilla. Iisalmen kampuksella haussa oli aikuisten hoitotyön sekä nuorisoasteen sosiaalialan koulutukset.

 

Footer