Rahoitusta syrjäytyvien nuorten tutkimushankkeeseen

Kimmo Salvén - 31.10.2014 - 14:40:39

Marraskuussa käynnistyvässä tutkimushankkeessa pureudutaan heikoimmassa yhteiskunnallisessa asemassa olevien nuorten elämäntilanteisiin ja heidän saamaansa kohdennettuun tukeen. Tutkimushankkeessa etsitään keinoja vahvistaa nuorten osallisuutta palveluissa, koulutuksessa ja laajemminkin yhteiskunnassa. Valtioneuvosto rahoittaa hanketta 134 780 eurolla.

Yhteiskunnan syrjällä -selvitys- ja tutkimushanketta johtaa professori Juho Saari ja sen projektipäällikkönä toimii VTT Mirja Määttä Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitokselta. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Helsingin diakonissalaitos sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu. Hankkeen loppuraportti valmistuu kesällä 2015.

Tutkimuksessa selvitetään koulutuksen ja työn ulkopuolella olevien, alle 30-vuotiaiden nuorten taustoja ja elämäntilanteita, heidän saamaansa kohdennettua tukea sekä keinoja tuen kehittämiseen. Siinä analysoidaan heidän palvelupolkujaan, palvelujen aukkoja sekä palvelujen kehittämisen ja yhteensovittamisen keinoja. Tutkimuksen pohjalta rakennetaan toimintamalleja ja suosituksia, joilla vetäytyvät ja syrjään jäävät nuoret saadaan palvelujen piiriin ja kohdennettu tuki saadaan nykyistä vaikuttavammaksi.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 9 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer