Aspekti 18.5.2014

Toimitus - 18.5.2014 - 15:00:00

AspektiAspekti Yle Puheella sunnuntaina 18.5.2014.

Hauraus-raihnaus-oireyhtymä on huonosti tunnettu.
– Jos näyttää siltä, että ikääntyneellä on jaksamattomuutta, muistisairauden riskiä ja jos toimintakyky laskee, niin ne on kolme vaaran merkkiä, että pitää heti ryhtyä toimeen, listaa professori Sirpa Hartikainen vanhuuden hauraus-raihnaus-oireyhtymän oireita. Mistä on kysymys ja miten oireyhtymän kehittymiseen pitäisi puuttua?

Vain otettu lääke auttaa. Terveydenhuollon asiakkaat laiminlyövät huomattavan usein saamiaan hoito-ohjeita ja jättävät usein myös lääkkeensä syömättä. Tästä on yhteiskunnallekin monenlaista taloudellista haittaa, puhumattakaan tietenkin niistä suorista, ottamatta jääneen lääkkeen terveyteen vaikuttavista haittatekijöistä.

Minna Canth oli kirjailija, novelisti ja lehtinainen, jolla oli varmasti sana hallussa. Mutta miten Minna Canth olisi käyttänyt kirjoitustaitoaan nykypäivän sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä? Tätä pohti ajatusleikin omaisesti Minna Canthin juhlavuoden luennolla Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen.

Herrasväen leipiä, ruustinnan kakkua, piimäkakkua, kaneliässiä ja muita perinteisiä leivoksia on tarjolla Kuopion Vanhaan pappilaan avautuvassa pop-up-kahvilassa. Taivaallisia leivoksia tarjoava kahvila on Kuopion ev.lut srk:n oppilaitostyön ja Savon ammatti- ja aikuisopiston yhteinen voimainponnistus.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer