Aspekti 2.11.2014

Toimitus - 2.11.2014 - 15:00:00

AspektiAspekti Yle Puheella sunnuntaina 2.11.2014.

– Hyvä hitsari on kuin Rembrandt. Hitsaaminen vaatii taiteellista silmää, hyvän kädenjäljen ja rauhallisen sekä ahkeran luonteen, luonnehtii hitsauslajin ekspertti Olli-Pekka Laajoki.
Nuoria hitsausalan rembrantteja nähtiin Kuopiossa menneenä viikonvaihteena järjestetyissä hitsauksen SM-kilpailujen karsintakilpailussa.

Tutustumme myös Hetki-sovellukseen, joka on luotu hengellisen elämän tueksi. Kyseessä on älypuhelimisa ja tableteissa toimiva sovellus, jonka avulla käyttäjä voi seurata kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhteisöjen tuottamaa materiaalia.

Ajatus virtaa selkeänä ja kirkkaana, mieli on keskittynyt ja läsnä tässä ja nyt, ulkopuolinen maailma hämärtyy taustalle ja työ etenee sutjakkaammin kuin koskaan. Käsi ylös: kuinka monen arkityö tuntuu tältä? Kyseessä on flow-ilmiö eli virtauskokemus, josta kuulemme tässä lähetyksessä.

Tapaamme myös Henkka Hyppösen ja Kiti Müllerin, he kävivät Kuopiossa Eläköön työ –seminaarissa puhumassa työnteosta ja aivoterveydestä.

Töissä kannattaa käydä vain, jos suhde työhön on intohimoinen, väittää monessa liemessä keitetty yritysvalmentaja Henkka Hyppönen. Jos työpäivät alkavat toistaa itseään ja työstä tulee rutiinia, on aika katsoa peiliin. Työn intohimon voi palauttaa hyvin yksinkertaisella tavalla.
– Asetu alueelle jossa alat oppia uudestaan.

Työ on oikein hyvää aivojumppaa ja aivokutinaa silloin, kun se on mitoitettu niin, että ihmisellä on myös aikaa miettiä mitä hän on tekemässä, sanoo tutkimusprofessori Kiti Müller. Perinteinen ergonomia säädettävine työpisteineen on meille jo tuttua juttua, mutta mitä on kognitiivinen ergonomia? Entä voiko ja pitääkö aivoja virittää?

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer