K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     


Kuva: Kimmo NyyssönenJ.V.Snellman 200 vuotta

Johan Vilhelm Snellman (1806-1881) asui Kuopiossa vuosina 1843-1849. Yläalkeiskoulun rehtorin viran saamisen myötä Kuopiosta muodostui J.V. Snellmanille monivuotinen asuinpaikka.

J.V.Snellman 200-juhlavuoden Kuopion osuus painottuu erityisesti perustuskimustyyppiseen paneutumiseen J.V.Snellmanin elämään ja toimintaan. Lukuisissa juhlavuonna 2006 järjestettävissä seminaareissa alan johtavat spesialistit pohtivat aikaisemmin käsittelemättömiä teemakokonaisuuksia. Lähtökohtana on teemojen tieteellis-kriittinen tarkastelu.

Kantti taltioi osan juhlavuoden tilaisuuksista. Taltioitavissa tilaisuuksissa kuullut puheenvuorot ovat kuultavissa näiden sivujen kautta. Sivustoa täydennetään juhlavuoden kuluessa.


J.V. Snellman ja Elias Lönnrot -seminaari

5.1.2006 järjestetyssä tilaisuudessa tarkasteltiin mahtimiesten J.V. Snellman ja Elias Lönnrot elämäntyötä ja näkemyksiä aatehistorian valossa.

Tilaisuudessa kuultiin seuraavat puheenvuorot:

 

Oulun yliopiston professori Juha Mannisen piti alun perin tarkastella näiden mahtimiesten elämäntyötä ja näkemyksiä aatehistorian valossa. Hän kuitenkin estyi tulemasta paikalle, joten professori Juha Hämäläinen lukee otteita Mannisen tekstistä.

kuuntele Kesto: 15'16"

Mannisen teksti on luettavissa PDF-muodossa J.V. Snellman 200 vuotta -juhlasivustolla:

Kappaleet 1-9

Kappaleet 10-30

  Kuva: Kimmo Nyyssönen
     

 

Professori Eero Ojanen on työskennellyt Snellmanin tekstien ja historian parissa jo vuosikymmeniä. Omassa luennossaan hän kertoo Snellmanin ja Lönnrotin ajatuksista sekä niiden vaikutuksista nykypäivään.

kuuntele Kesto: 53'59"
  Kuva: Kimmo Nyyssönen
 
 

» J.V.Snellman 200 vuotta -juhlasivuston etusivulle (kantti.net)

Linkit:

» J.V. Snellman 200 vuotta -juhlasivusto
 Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: