K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Arkkipiispalla vieraana

Arkkipiispalla vieraana on Kuopion kaupungintalolla pidettävä esitelmä- ja keskustelusarja.

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leon kutsumina tavataan tunnettuja tieteen, talouselämän, taiteen ja muiden alueiden edustajia. Teemojen käsittelyssä korostuvat eettiset näkökulmat.

Taustayhteisöinä mukana ovat Kuopion kaupunki, Kuopion Yliopistoseura ry ja Karjalan hiippakunnan säätiö.

» Ohjelmasarjan etusivulle

 

  Kuva: Kimmo Salvén
 

Taiteilija Hannu-Pekka Björkman:
Taiteen ja taiteilijan vapaus ja vastuu

     
Kevään kolmas vieras oli taiteilija Hannu-Pekka Björkman. Aluksi arkkipiispa esittelee vieraan.  
kuuntele Kesto: 12'29"
     

Taiteilija Hannu-Pekka Björkman puhui alustuksessaan taiteen ja taiteilijan vapaudesta sekä vastuusta, aiheesta joka nousi samaan aikaan hyvinkin ajankohtaiseksi mediassa velloneen lapsipornokeskustelun ja siihen liittyvän taideteoksen myötä.

Björkman pohtii puheenvuorossaan taiteen olemusta, syntyä sekä sitä miten taide voi vaikuttaa ihmiseen - ja miten ihminen voi suhtautua taiteeseen.

Hän toteaa, että taidetta on sensuroitu ja vaiettu kuoliaaksi kautta aikojen, taide on luonut kiistoja ja väittelyitä. Taide on omiaan herättämään tunteita, ajatuksia ja mielipiteitä. Kuitenkin vasta aika näyttää sen, mitkä teokset jäävät päiväperhosiksi ja mitkä hautautuvat historiaan. Jokin teos voi puhutella ajassa, mutta sen liekki voi hiipua teoksen ajankohtaisuuden jäädessä taakse.

Björkman toteaa että vaikka ympärillä oleva yhteiskunta määrittää taiteen ja taiteilijan rajat, taiteilijan tärkeimmiksi työkaluiksi nousevat taiteilijan sisäinen vapaus ja vastuu.

kuuntele Kesto: 44'02"
 

 

 
     
» Ohjelmasarjan etusivulle    
 Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: